6. september 2011 - Suzuki

Nyheder fra Suzuki
Billigere Splash og kampagneversioner af Alto, Swift og SX CombiBack.

Suzuki forhandlerne holder åbent hus d. 17.-18. september for at præsenterer de fire nyheder i modelprogrammet.

Suzuki

Splash 1.0 med flere hk, længere på literen og lavere pris
Suzukis mini-mpv med navnet Splash fik i starten af 2011 et facelift, og nu opgraderes modellen med en ny 1.0 motor, så den i lighed med 1.2 modellen også får dobbelt VVT system (variabel ventilstyring) på motoren. Det betyder bl.a., at effekten i den letløbende 3-cyl. DOHC motor øges fra 65 til 68 hk, og grundet den mere effektive motor får modellen samtidig en bedre benzinøkonomi. EU normen ved blandet kørsel øges nemlig fra 19,6 til 20,8 km/l. Udover en daglig besparelse på benzinregningen medfører forbedringen også, at Splash 1.0 nu er at finde i den billigste klasse for ejerafgift til kr. 260 halvårligt.

Find brugt Suzuki Splash her på bilpriser.dk

Ved beregning af en bils registreringsafgift belønnes god brændstoføkonomi med et særligt fradrag, og forbedringen på Splash medfører, at Suzuki til fordel for bilkøberne nu kan sætte prisen kr. 5.000 lavere end før. En Suzuki Splash 1.0 VVT med GL udstyr og 5 døre kan derfor nu fås fra kr. 109.990. Til denne pris medfølger udstyr som ESP antiudskridningssystem, 6 airbags, el-betjente sideruder for, fjernbetjent centrallås, sædevarme, informationsdisplay med visning af benzinforbrug og udendørstemperatur, 15” hjul samt splitbagsæde med Dive Down funktion. 

Med en længde på godt 3,7 meter placerer Splash modellen sig i en klasse midt imellem de små mikrobiler og de lidt større super-mini’er, og via sin høje siddeposition giver den et godt trafikoverblik samt behagelige ind- og udstigningsforhold. Til den nye pris forventer Suzuki, at Splash vil tiltrække flere kunder fra begge bilklasser, da man for under 110.000 får en køreglad og økonomisk lille familiebil, der overrasker med sin rigtigt gode plads og siddekomfort inden døre.

Alto Cool med aircondition og navigation
Konkurrencesituationen i mikrobil klassen er, til glæde for kunderne, meget stor, og der er mange modeller til priser under kr. 90.000 at vælge mellem. Her står Suzuki Alto godt med GA modellen til kr. 85.000 inkl. 5-døre, ESP, 6 airbags og servostyring – en pakke der ikke normalt er standard i klassens billigste versioner. Og at Alto er et godt økonomisk køb, er senest bevist af magasinet Penge & Privatøkonomi, der i deres Bilguide 2011 over mere end 500 bilmodeller har kåret Suzuki Alto til Danmarks billigste bil at eje over 3 år og 60.000 km.
Der er dog også mange kunder i mikroklassen, der efterspørger biler med lidt mere luksusudstyr til en fornuftig pris. Her er den nye Alto GLS Cool en oplagt mulighed, da man her også får både aircondition, navigation fra TomTom, el-ruder foran, fjernbetjent centrallås og cd-radio med 6 højttalere. Og det til en pris lige under de 110.000 kroner. I lighed med de øvrige Alto modeller er benzinøkonomien flotte 22,7 km/l ved blandet kørsel (EU norm), hvilket udløser laveste ejerafgift.

Find brugt Suzuki Alto her på bilpriser.dk

Swift i S version med alu.fælge, tågelygter og el-ruder
Den nye Swift er hurtigt blevet en af sin klasses mest populære biler, hvilket skyldes en god kombination af attraktive priser, smart og unikt design, køreglæde i dagligdagen og en 94 hk stærk motor, der giver en fantastisk benzinøkonomi med op til 20,4 km/l. I september måned udvides programmet med en kampagnemodel, der har fået tilnavnet ”S”. Modellen baseres på den populære 5-dørs GL Aircon, som både har 7 airbags, ESP system, design integreret cd-anlæg, aircondition, automatisk stop/start system (ECO+), fjernbetjent centrallås og el-ruder for. Kampagneudstyret i S-modellen er desuden flotte 16” aluminiumsfælge, tågelygter foran samt el-ruder både for og bag. Og da det er til en merpris på kun kr. 5.000 i forhold til GL Aircon modellen, rækker det begrænsede antal sikkert ikke i flere måneder. S-modellen har en vejledende udsalgspris på kr. 159.990, og Swift fås i øvrigt fra kun kr. 122.990 (3-dørs med GA udstyr).

SX CombiBack GLXtra med alt i udstyr
Den fjerde nyhed i Suzuki programmet er en kampagneversion af SX CombiBack med navnet GLXtra. Her får man for kr. 189.990 en rummelig familiebil med en 1.6 DOHC motor, der yder 120 hk og kører 16,1 km/l iflg. EU normen.

Find brugt Suzuki SX4 her på bilpriser.dk

Udstyrslisten er nærmest overdådig. Her er nemlig luksusudstyr som fx fuldautomatisk klimaanlæg, nøglefri betjening af tænding og dørlåse, 16” aluminiumsfælge, foldbare el-sidespejle med varme og integreret blinklys, ratbetjent cd-anlæg, tågelygter foran, el-betjente sideruder for og bag, sort skørtesæt, tagræling og meget mere. GLXtra modellen er et rigtigt godt eksempel på, at Suzuki tilbyder en yderst attraktiv totalpakke i familiebilsklassen. Prismæssigt starter SX CombiBack i øvrigt ved kr. 166.990 for en GL version med aircondition.