21. september 2011 - Better Place

Nyt samarbejde til elbilister
Better Place og Edisonprojektet i samarbejde

Nyt samarbejde mellem Better Place og Edisonprojektet skal bane vejen for elbilister.
Opladning for alle
Lad elbilen op på hvilken som helst ladestander, også selv om du er kunde hos et helt andet selskab. Det er visionen bag et samarbejde mellem forskningsprojektet Edison og elbiloperatøren Better Place, som sammen står bag verdens første demonstration af roaming til elbiler.

Ubesværet opladning er vigtig
2011 er året hvor de første serieproducerede elbiler ruller på gaden, og flere forskellige elbiloperatører etablerer netop nu de ladestandere rundt om i landet, som skal levere strøm til elbilerne, når de holder parkeret i byerne. En af udfordringerne er netop at gøre ladestanderne tilgængelige, så elbilister ikke behøver at parkere ved en ladestander fra deres egen elbiloperatør.

Fleksibelt opladningssystem
Begrebet kaldes roaming og er kendt fra mobiltelefoner, hvor du ”låner” adgang til et andet telefonselskabs mobilnetværk, hvis du befinder dig uden for dækning hos dit eget selskab. Det foregår let og smertefrit, som oftest uden du selv opdager det, og visionen for samarbejdet mellem Edison og Better Place er, at det skal være lige så let at benytte elbilinfrastruktur på tværs af elbiloperatører, som det er at roame på mobiltelefonen. Roaming på tværs af alle elbiloperatører er en forudsætning for at ladeinfrastruktur i det offentlige rum fungerer optimalt og giver elbilisterne fri mobilitet.

Gensidig glæde over samarbejde
Edison-konsortiet og Better Place er nu klar til at demonstrere, at roaming mellem elbiler kan lade sig gøre i praksis. Det sker onsdag d. 21. september under en konference på Bornholm, og det er første gang nogensinde, at roaming for elbiler demonstreres.
”Målet med EDISON projektet har været at udvikle en ladeinfrastruktur til smart opladning af elbiler. For at kunne oplade elbiler på tværs af forskellige operatørers infrastruktur, skal ladestanderne bygge på åbne standarder. På Bornholm demonstrerer Edison og Better Place hvordan forskellige elbiler kan identificere sig og efterfølgende lade op på ladestandere fra henholdsvis Better Place, Siemens og Edison”, udtaler Jørgen S. Christensen, projektleder i Edisonkonsortiet.

Visionen bag roaming-projektet hilses også velkommen hos samarbejdspartneren Better Place, som i løbet af de næste måneder åbner op for de første kunder:
”En af de vigtigste betingelser for elbilens udbredelse er, at der skal være ubesværet adgang til opladning. Vi er stolte over at være med til at bane vejen for at elbilister kan sætte elbilen til opladning uden at bekymre sig om, hvem der har stillet ladestanderen op”, fortæller Johnny Hansen, CEO i Better Place.