25. januar 2012 - fpn.dk

Kulde skyld i startproblemer
Tusindvis har de seneste dage modtaget starthjælp.

Tusinder af bilister har i løbet af denne uge måttet have hjælp til at få startet bilen. Flade batterier har gjort det til en flad fornemmelse at dreje nøglen.

fpn.dk

Mange kan ikke få gang i bilen
Tusinder af bilister har i løbet af denne uge måttet have hjælp til at få startet bilen. Flade batterier har gjort det til en flad fornemmelse at dreje nøglen. Hos Falck har man fra mandag til onsdag morgen givet starthjælp til 1782 bilister. Mange bliver ved samme lejlighed udstyret med et nyt batteri til bilen, oplyser Falck. I Dansk Autohjælp har man i løbet af mandag og tirsdag hjulpet 615 bilister, som ikke kunne starte bilen i det frostkolde vintervejr.

Kulden belaster batterierne
"Det kolde vejr betyder ganske enkelt flade batterier. Vejrudsigten tyder på, at vi også i de kommende dage kan se frem til nattefrost de fleste steder i landet," siger Ellen Trolle, vagtcentralchef hos Dansk Autohjælp. "Derfor belaver vi os på travlhed. Hvis bilen kun modvilligt ville starte i går, så bliver det bare endnu sværere i morgen," forklarer hun.

Hvis man vil være sikker på at kunne nå på arbejde til tiden, er det fornuftigt at få tjekket batteriet, mener man hos Dansk Autohjælp. Problemet er, at batteriets kraft bliver mindre i takt med lavere temperaturer. Samtidig bliver der trukket hårdere på batteriet til for eksempel sæde- og rudevarme samt vinduesviskere og ventilation, forklarer Falck.

Et godt råd ved problemer kan være at sætte tænding på i kort tid, så lyset bliver tændt. Derefter slukker man, og så starter man bilen. At batteriet lige får lov til at arbejde nogle sekunder kan mange gange hjælpe til at få motoren i gang, lyder det fra Falck.