4. oktober 2012 - Volkswagen

Åbenbaring fra Volkswagen
Beetle Cabriolet har verdenspremiere i Los Angeles.

Beetle Cabriolet har verdenspremiere ved Los Angeles Motorshow og introduceres i Danmark til foråret.
Volkswagen

Den nye Beetle Cabriolet
Efter med The Beetle at have genfødt den klassiske Boble vil Volkswagen allerede til foråret sørge for frisk luft på cabriolet-markedet, når Beetle Cabriolet introduceres i Danmark. Beetle Cabriolet forbinder design-referencerne fra forgængeren fra 1949 med Volkswagens moderne teknik - og med glæden ved en åben bil.

Volkswagens første åbne Beetle - eller Käfer, som den kaldes i Tyskland blev fra 1949 til1980 produceret i ikke mindre end 330.000 eksemplarer. Det er netop designet fra denne forfader, som Volkswagen med den nye Beetle Cabriolet har valgt at genfortolke. Særligt er silhuetten blevet mere sportslig, forrudens hældning er gjort stejlere og taglinien fladere, hvilket sender tankerne mod den oprindelige Beetle Cabriolet.

Volkswagen har naturligvis kombineret de klassiske design-detaljer med en række af designkriterierne fra de nyeste generation af Volkswagen modeller. Fx luftindtagene placeret under bilens stødfanger eller de markante baglygter er klare refetrncer til Volkswagens design-DNA anno 2012. Med den nye Beetle Cabriolet forener Volkswagen således moderne teknik og kvalitet med den emotionelle  arv fra ur-Boblen. Som hos forgængeren er forlygterne forblevet klassisk runde

Søg brugt Volkswagen Beetle her!

Åben cabriolet på 10 sekunder
Volkswagen har udstyret den nye Beetle Cabriolet med den traditionelle stofkaleche. Når man kører åbent, er kalechen næsten helt flad og sørger for godt udsyn bagtil. Kalechen er fuldautomatisk og åbne- eller lukke-manøvren foregår på ca. 10 sekunder. Desuden kan øvelsen foretages under kørsel med op til 50 km/t, hvilket med kendt dansk vejrlig er en klar fordel på vores nordlige breddegrader. Beetle Cabriolet er som standard udstyret med et soft-top-cover, der hvis ønsket skjuler kalechen næsten helt, når den er åben.

En kromliste langs Beetle Cabriolet markerer visuelt adskillelsen mellem stål og stof. I kabinen har Volkswagen bibeholdt en række af de nostalgiske elementer fra den lukkede Beetle, som fx de overdimensionerede runde instrumenter, det klassiske handskerum, der åbner opad og det smallere rat, der alt sammen sender tankerne mod netop den model, der er urkimen til hele Volkswagen: Boblen.

Vurdér gratis din brugte bil på Bilpriser.dk

Rummelig og komfontabel
Beetle Cabriolet er rummelig og benpladsen ved bagsædet er rigelig, også til voksne. Bagagerummet har en volumen på 225 liter og Volkswagen har sørget for, at split, bagsædet er nedfældeligt, hvilket muliggør transport af længere genstande, også med kalechen oppe. Disse elementer gør Beetle Cabriolet til en fuldt ud hverdags-duelig bil, hvor man også får glæden ved at køre åbent i tillæg.

Komforten er sat i højsædet uden, at sikkerheden er sat over styr i den nye Beetle Cabriolet. Volkswagen har udviklet nye styrtbøjler, der skjuler sig i bagsædet og skyder op på et splitsekundt bag nakkestøtterne, hvis bilen truer med at trille rundt. Dertil har man forstærket A-søjlen og udstyret Beetle Cabriolet med front- og hoved-thorax-airbags som del af standard-sikkerhedsudstyret.

Den nye Beetle Cabriolet vil blive udbudt med en række af Volkswagens brændstoføkonomiske TSI- og TDI-motorer. Motorprogrammet starter i lighed med den lukkede variant med den roste 1,2 TSI-motor med 105 hk, herefter følger 1,4 TSI-motoren med 160 hk og til de legesyge tilbyder Volkswagen den potente 2,0 TSI med hele 200 hk. På diesel-siden vil Beetle Cabriolet blive tilbudt med hhv. en 1,6 TDI med 105 hk og den større 2,0 TDi med 140 hk.