28. februar 2013 - Volkswagen

Volkswagen Golf GTD
Volkswagen præsenterer den nye Golf GTD.

GTD kan bestilles i farverne sort, "Tornadorød" eller "Pure White", og den kan opleves hos din Volkswagen-forhandler i løbet af juni måned.

Volkswagen

Volkswagen Golf GTD
Allerede tilbage i 1982 beviste Volkswagen med introduktionen af den første GTD, at dieselmotorer og GTI-biler kunne kombineres til en inspirerende cocktail af fart og fornuft. Nu fører Volkswagen traditionen videre og præsenterer på basis af syvende generation Golf den hidtil stærkeste GTD.

Med en 2-liters TDI-turbodieselmotor med 184 hk og 380 Nm kan Golf GTD spille rollen som en sportslig og lynhurtig hatchback eller som overlegent motoriseret men sparsommelig langstursbil. Golf GTD når 100 km/t på 7,5 sek. og har en tophastighed på 230 km/t, alligevel kører den ved blandet kørsel hele 23,8 km/l og har et Co2-udslip på 119 g/km i versionen med 6-trins-manuelt-gear.

Vælger du at specificere Golf GTD med 6-trins DSG-gearkasse, ligger snitforbruget på 21,3 km/l. Den 2-liters turbodieselmotor yder et drejningsmoment på 380 Nm allerede fra 1.750 o/min og holder det indtil 3.250 o/min, hvilket giver mellemaccelerationer i særklasse. Den foregående Golf GTD kunne til sammenligning mønstre 170 hk og 350 Nm, nå 100 km/t på 8,1 sek. og en topfart på 222 km/t, imens forbruget ved blandet kørsel lå på 18,9 km/l.

Prøv de nye søgekriterier på Bilpriser.dk

Udseenedet på Golf GTD
Visuelt kan Golf GTD kendes på en frontkofanger, der har samme design som på GTI-versionen, og i kølergrillen er der placeret et lille forkromet GTD-emblem. Bag til er der mørktonede LED-baglygter, et forkromet dobbelt udstødningsrør, en diffuser integreret i bagkofangeren og en stor tagspoiler runder det dynamiske ydre af. Den står på flotte 17" GTD-alufælge med dæk i dimensionen 225/45, og den er standardudstyret med sportsundervogn og elektronisk XDS-differentiale. GTD er også standardudstyret med progressivt styretøj, hvor udvekslingen bliver mere aggressiv og direkte ved højere hastigheder i sving, hvilket medvirker til at gøre GTD yderst adræt og styrevillig i sving.

Talrige GTD-detaljer præger også interiøret, hvor du har dybe sportssæder med det klassiske ternede mønster, et tykt læderbeklædt sportsrat, pedaler og fodhviler i stål, GTD-lister og instrumentering samt sort loftsbeklædning. Udover dette er GTD også udstyret med klimaanlægget Climatronic, parkeringssensorer, Lys- og syn-pakke, vinterpakke, fartpilot og radioen "Composition Media", der sørger for underholdningen.