23. juni 2014 - MotorMagasinet

Udenlanske lånebiler
Konkurrencepres på danske autoværksteder.

Det bliver tilladt at køre her i landet i en udenlandsk lånebil på udenlandske nummerplader, mens ens egen bil er til reparation i eksempelvis Malmø.
Motor-Magasinet

EU-kommissionen øger konkurrencepresset på danske autoværksteder.

EU-kommissionen tvinger den danske regering til at slå endnu en flig af det danske afgiftssystem. Denne gang handler det om udenlandske autoværksteders lånebiler.

Det bliver tilladt at køre her i landet i et udenlandske servicekøretøj (Skatteministeriets betegnelse for en lånebil, red.) på udenlandske nummerplader, når bilen er til reparation i eksempelvis tyske Flensborg, svenske Malmø eller polske Swinoujscie.
Det bliver altså lettere for udenlandske værksteder at konkurrere med danske autoværksteder.

To års tovtrækkeri
- Et udenlandske servicekøretøj er et køretøj, som en herboende borger har fået stillet til rådighed i forbindelse med, at det danske køretøj er til reparation på et udenlandsk værksted, forklarer skatteminister Morten Østergaard (R).

De nye regler er sendt i høring til 10. juli. Forinden er gået to års forhandlinger mellem Bryssel og København om balancen mellem Danmarks ret til at beskytte sine indtægter fra bilafgifter og den fri bevægelighed for tjenesteydelser i EU.

Den ny rettighed omfatter også flåder af køretøjer. Hvert dansk indregistreret køretøj giver ret til at anvende en udenlandsk lånebil i 30 dage om året.

Man skal huske at give SKAT elektronisk besked, inden man triller ind i landet i en udenlandsk lånebil eller når den overflyttes til en anden dansk nummerplade.