9. september 2014 - Peugeot Danmark

Partner Electric
Peugeot sætter strøm til Partner Van

Den nye Partner Electric har netop haft Danmarkspremiere på Driving Green i Øksnehallen
Med den nye 100% elektriske udgave af Partner Van, går Peugeot skridtet videre for at tilbyde sine erhvervskunder en mere bæredygtig mobilitetsløsning, der stadig rummer Partner Vans mange kvaliteter og forbedrede køreegenskaber.
Den nye Partner Electric har netop haft Danmarkspremiere på Driving Green i Øksnehallen, hvor der var stor interesse for bilen.

Partner Electric er kendetegnet af samme fleksibilitet og lasteevene, som har været grundlaget for Partner Vans succes. Den fås i to længder: L1, som er 4,38 m og L2 på 4,63 m. L1-versionen tilbyder en varerumsvolumen på 3,3 m3 og en varerumslængde på 1,80 m, mens L2-versionen rummer 3,7 m3 og har en varerumslænge på 2,05. Lasteevnen er optil 695 kg, hvilket er blandt de bedste i klassen.

Partner Electric kan udstyres med et Multi-flex bænksæde (standard i Flexpack-versioner), som gør det muligt at have to passagerer med. Det fleksible passagersæde kan foldes ned og øger hermed bilens varerumsvolumen til 3,7 m3 og 4,1 m3 afhængig af længde, hvilket betyder, at varerummet kan rumme last med en længde på op til 3,25 m.

En elektrisk partner i hverdagen
Partner Electric har en rækkevidde på 170 km efter europæisk standard (NEDC), og netop målsætningen om at forbedre rækkevidden har været fokusområdet under udviklingen af Partner Electric. Dette er bl.a. opnået ved dobbelt energiopsamling, idet der både opsamles energi ved deceleration og ved bremsning. Samtidig er Partner Electric udstyret med et batteri på 22,5 kWh og en effektiv energistyring. Udvendigt bidrager en mere aerodynamisk front med en mindre kølergrill, bundplade og særlige hjulkapsler til at mindske vindmodstanden.

Energiforbruget og dermed rækkevidden afhænger, ligesom ved en forbrændingsmotor, af kørestil og vejens udseende, men også de elektriske features har en indflydelse på rækkevidden. De to største energislugere er opvarmnings- og airconditionsystemet. Derfor er Partner Electric udstyret med et 100 % elektrisk opvarmnings- og airconditionsystem, som blæser varmt eller koldt luft direkte ind i kabinen, hvilket betyder, at den ønskede temperatur opnås hurtigere end ved et konventionelt system. Som en ekstra feature har systemet mulighed for ECO-mode, som slår opvarmning og aircondition fra, men bibeholder ventilationen i kabinen.

Partner Electric kan oplades på to måder og er derfor anvendelig til alle typer hverdagsbrug. Den kan oplades via en Quick charge station, hvilket betyder, at den på 20 minutter har opnået 50 % af batteriets kapacitet og efter 30 minutter er den på 80 %.

En anden mulighed er normal opladning gennem en 230 V stikkontakt, hvor det intelligente kabel sikrer maksimal udnyttelse af de pågældende ampere med størst mulige sikkerhed. Med 14 A tager en 100 % opladning cirka 8,5 timer, mens opladningstiden er 7,5 timer ved et 16 A fabriksstik.

Mere end 70 % af kundesegmentet kører mindre end 100 km om dagen, og således opfylder Partner Electric til fulde behovet for en alsidig, praktisk og økonomisk lille kassevogn.

Overbevisende køreegenskaber
Partner Electric er udstyret med en elmotor på 49 kW, som yder 67 hk og har et drejningsmoment på 200 Nm fra 0-1500 omdr/min. Denne er kombineret med en smidig et-trins gearkasse, som sikrer en glidende acceleration uden gearskift. Den maksimale hastighed er 110 km/t og Partner Electric kan således også begå sig på motorvejen.

Den er udstyret med en særlig instrumentgruppe, som bidrager til en så energiøkonomisk kørsel som muligt:

 - Et powermeter, som indikerer hvor meget energi, der forbruges eller bliver opsamlet ved deceleration eller bremsning. Når pilen er i den grønne zone, køres der energiøkonomisk og bruges mindst muligt energi. Den hvide zone indikerer, at der bruges meget energi, mens den blå viser, at der opsamles energi.

- En måler for batteristatus og rækkevidde.
- En måler, der registrerer energiforbruget fra opvarmning og aircondition.

Maksimal sikkerhed
Batteriet i Partner Electric er et Lithium-ion batteri med en kapacitet på 22,5 kWh. Det består af to batteripakker, som er placeret under lastrummets gulv på hver side af bagakslen, hvilket er det mest sikre sted i tilfælde af kollision. Herudover er batteripakkerne beskyttet af glasfiberforstærket polymer plast og fæstnet til særligt styrkede dele under gulvet med stålfæstninger. Hver af de 80 elementære celler i batteriet overvåges for så vidt angår temperatur, spænding og strøm. I tilfælde af kollision, isolerer en afbryder batteriet og højspændingskredsløbet.

Placeringen af batteripakkerne sikrer en god vægtfordeling, sænker tyngdepunktet og giver god stabilitet. En stabilitet, der bliver yderligere forbedret af standardudstyr som: ABS med Electronic Brake Force Distribution, Emergency Braking Assistance og ikke mindst ESC som standard, hvilket er unikt i dette segment. ”Hill Assist”-funktionen som er standard sammen med ESC-systemet bidrager sammen med motorens høje drejningsmoment til Partner Electrics evne til at køre op ad stigninger på helt op til 25 %.
Den har herudover fire airbags som standard: Fører-, passager- og sideairbags.

Partner Electric introduceres på det danske marked i september og har en frapris på 189.990 kr. ekskl. moms.