7. oktober 2014 - Ford Motor Company

Ny Ford Mondeo
Ford afslører priserne på ny Ford Mondeo

Ny Ford Mondeo lanceres lige efter nytår hos de danske forhandlere, men kan bestilles allerede nu.
De første modeller afden helt nye Ford Mondeo, som byder på en perlerække af teknologiske og designmæssige forbedringer, melder sin ankomst ved et brag af en nytårskur hos de danske Ford-forhandlere i første weekend i 2015, men kan bestilles allerede nu. Priserne starter ved 397.600 kroner eksklusiv levering for en Ford Mondeo Trend stationcar med 1.5 l. EcoBoost benzinmotor med 160 hk og stylingpakke.

De første modeller, der kommer til Danmark inkluderer den helt nye Ford Mondeo i benzin- og dieselvarianter i Trend- og Titanium udstyrsniveau. Samtidig introduceres Ford Mondeo Hybrid på det europæiske marked. Ford Danmark står klar såfremt det danske marked også efterspørger denne variant. 

Den nye Ford Mondeo er bygget på Fords helt nye CD-segment-platform, ligesom chassis, affjedring og styring har gennemgået omfattende forbedringer.
”Med et chassis der er 10 procent stivere end hos forgængeren og førerassistance-teknologier som for eksempel Torque Vectoring Control, er den nye Mondeo uden tvivl den mest fikse og velkørende Mondeo til dato”, siger line director Ulrich Koesters fra Ford Europa.

For første gang vil Mondeo også byde på variable køreindstillinger. Med Fords Interactive Vehicle Dynamics Control er det muligt at påvirke bilens styring og affjedring og dermed opnå forskellige køreoplevelser i henholdsvis ’komfort’, ’normal’ eller ’sport’.

Fem forbrændingsmotorer

Benzinmotorerne rækker fra den lille og flere gange prisvindende 1,0 EcoBoost over den nyudviklede 1,5 EcoBoost og en opdateret 2,0 EcoBoost, mens en særlig ECOnetic-model med en 1,6 liters TDCi diselmotor leverer et opsigtsvækkende lavt CO2-udslip på blot 94 g/km.* Den vil blive suppleret af en kraftigere 2,0 TDCi.
Mondeo Hybrid er den første hybrid-bil fra Ford Europa og forventes at levere et CO2-udslip på 99 g/km.

Med den nye Ford Mondeo kommer Fords intelligente LED forlygter til Europa. Lygterne giver lysforhold, der næsten svarer til dagslys samtidig med at lygterne tilpasser lysintensitet og vinkel til vejens fysiske beskaffenhed, medtrafikanter og kørsel.
Mondeo er også udstyret med et avanceret bås-parkeringssystem (Perpendicular Parking) som er en udvidet udgave af Active Park Assist. Bås-parkeringen sætter ikke blot føreren i stand til at identificere egnede parkeringspladser, men også sørger for at føre bilen ind i en perfekt parkering parallelt med kantstenen eller ind mellem to andre biler i en parkeringsbås. Og når man skal ud fra kantstenen igen, hjælper Park-Out-Assist, mens Side Parking Aid skaber overblik over – og advarer – hvis der er kollisionstruende genstande i nærheden af bilen.

Active City Stop forhindrer kollisioner ved kørsel i kø og bytrafik, mens Lane Keeping Aid, automatisk, sørger for at holde Mondeoen på sporet, hvis bilen kommer lidt for tæt på vejens kant- eller midterstriber.

Oppustelig sikkerhedssele/seleairbags
Med den nye Mondeo er der ligeledes debut til Fords oppustelige sikkerhedssele til bagsædepassagerer. I tilfælde af en ulykke, vil airbaggen i selen vokse eksplosivt og fordele trykket over fem gange så meget af kroppen som en konventionel sikkerhedssele.

Der er også tænkt på den ydre sikkerhed, idet den nye Mondeo bliver først med Pre-Collision Assist med Pedestrian Detection – et system, som registrerer mennesker på - eller i nærheden af vejen i kørselsretningen. Systemet vil afgive en alarm, hvis der er fare for en kollision og i tilfælde af føreren ikke reagerer, vil bremserne blive aktiveret automatisk.
Kørestillingen i den nye Mondeo vil altid være perfekt eftersom ratstammen ’husker’ den foretrukne indstilling og regulerer rattet pr. automatik efter føreren. Sæderne er udformet med en særlig ergonomisk kontur og skulle man alligevel blive lidt øm på langturen, er der såmænd også massagefunktion i sæderne.

Fords stemmestyrede kommunikationssystem – SYNC 2 med en integreret 8” farveskærm er også en del af Business-pakken. Systemet gør det muligt at styre alt fra klimaanlæg og navigation til mobiltelefoni og underholdning med blot din stemme.
Ford MyKey er et særligt nøglesystem, som gør det muligt at lægge begrænsninger ind i kørslen – et system mange forældre værdsætter, når børnene skal låne bilen. Systemet gør det muligt at spærre for indkommende opkald på mobilen, begrænse bilens topfart, sikre at alle bilens sikkerhedssystemer altid er slået til, begrænse volumen på audioanlægget og simpelthen forhindre, at bilen kører nogle steder med mindre alle i bilen er fastspændte.

Nyt kvalitetsniveau
Der er sket en voldsom udvikling siden den seneste Mondeo blev lanceret. Både når det kommer til design, materialevalg, samlekvalitet og teknologi har Ford løftet barren. Resultatet er den bedst kørende og mest komfortable Mondeo nogensinde.

Forandringerne afspejler sig også i det ydre, hvor Mondeo har fået profil som en sports-coupé med et let næsten ’svævende’ udtryk. Den markante trapez kølergrill, den skulpturerede kølerhjelm og de skarpt skårne, smalle forlygter fuldender indtrykket af elegance og styrke.
Indenfor kan nye Mondeo-ejere glæde sig over den høje materialekvalitet og den sportslige kabine. Instrumentpanelet er både digitalt og analogt og alle betjeningsknapper er ”soft-touch”. Frontsæderne har fået en ny, tyndere profil, som efterlader mere benplads til såvel fører som bagsædepassagerer.

Den nye Mondeo kommer både som en 5-dørs version og som stationcar med mulighed for panoramatag.