9. marts 2015 - Seat Danmark

SEAT afslører sine fremtidsplaner med 20V20
Geneve Motor Show

SEAT har blikket stift rettet mod år 2020.

I disse dage præsenterer den spanske bilproducent sin strategiske vision for fremtiden i Geneve, da man fremviser 20V20-konceptbilen (det står for Vision 2020) – en SUV, som sætter retningen for mærkets fremtid og viser mærkets nye designsprog.

“20V20 viser vores ambitioner”
, udtalte SEAT President Jürgen Stackmann i dag i forbindelse med koncernens præsentation på biludstillingen i Geneve.

"Den er vores ledestjerne og fyrtårnet for vores udviklingsarbejde de næste 5 år".


Stackmann understregede:
“SEAT vil anvende den succesfulde Leon-produktformel til hele mærkets modelprogram. Vi har truffet alle de produktrelaterede beslutninger med henblik på at konsolidere den succes, som startede med introduktionen af LEON, og vi har færdiggjort vores produktplan for de kommende år. SEAT vil ændre fokus fra små biler til kompakte biler. Fokus ændrer sig i opadgående retningtil store, hurtigt voksende og mere rentable segmenter".

SEATs President offentliggjorde også, at mærket har fortsat sit positive momentum i årets første 2 måneder i forhold til samme periode i 2014:
"Til dato er vores globale salg steget med 7,5 %".

Stackmann understregede, at SEAT i 2014 øgede sit salg med over 10 % for andet år i træk, og fremhævede de store markeder i EU inklusive Tyskland, Spanien, Storbritannien og Italien, hvor mærket oplevede en vækst på 10 % eller mere.

Leon-familiens succes er forklaringen på den store stigning i salget. "For første gang i virksomhedens historie har vi solgt flere eksemplarer af Leon end af Ibiza. Leon-familien er nu komplet”, opsummerede Stackmann, som også annoncerede verdenspremieren på SEATs første kompakte SUVi forbindelse med næste års udgave af biludstillingen i Geneve.

20V20 – SEATs strategiske vision

SEAT 20V20 kombinerer den dynamiske silhuet fra en 4-dørs sportscoupé med en SUV's raffinement og fleksibiliteten fra en mellemstor stationcar. Med en længde på 4,659 m, 20" fælge og det beslutsomme udtryk, som de komplette adaptive LED-forlygter giver, har denne SUV et robust udseende, og i kabinen er der masser af plads til fem personer.

Leon ST CUPRA fuldender den sportslige modelrække

SEAT viser også den nye Leon ST CUPRA, som vil supplere 3- og 5-dørs versionerne. Stationcarversionen af SEATs mest sportslige model er en kombination af toppræstationer, stil og anvendelighed.

Leon ST CUPRA 280 accelererer fra 0-100 km/h på kun 6,0 sek., og den har en maksimal bagagerumsvolumen på 1.470 l.