21. april 2015 - Volkswagen Danmark

VW Transporter
Den sjette generation

Sjette generation af Transporter stiller med skarpere design, innovative assistentsystemer, forbedret komfort og en ny generation af dieselmotorer med op til 15% lavere forbrug.

Volkswagens Transporter er gennem 65 år blevet et ikon blandt varevogne og har for hver generation sat nyt standard, hvilket har gjort den til en af de mest solgte i sin klasse.

Forgængeren T5 blev i sin 12 års levetid solgt i mere end 2 millioner eksemplarer, og i det seneste års tid har fabrikken knap kunne følge med efterspørgslen.

Introduktionen af jubilæumsudgaven Transporter 65 Edition i Danmark har været med til at sikre en salgsfremgang på 19% i marts måned i forhold til samme måned 2014, og det på trods af, at modellen har været en af de ældste i segmentet.

T5 slutter således af på toppen, og nu står sjette generation af Transporter klar til at føre succesen videre.

Ny og alligevel sig selv

Transporter er en designklassiker og i sjette generation er designet blevet moderniseret og raffineret. Alligevel ligner den sig selv. Den nye Transporter kan frem for alt kendes på det nye frontdesign, der er stilrent, kraftfuldt og eksklusivt i sit udtryk.

Ny udformning af forlygterne giver Transporter karakter, hvilket er endnu mere udpræget, hvis den er udstyret med LED-forlygter. Frontdesignets linjer er ført igennem hen til bagenden, der nu har en designarkitektur, der understreger Transporterens enorme rummelighed.

I forbindelse med introduktionen af den nye Transporter tilbyder Volkswagen Erhvervsbiler en ’Generation Six’ edition. Den er baseret på en Multivan Comfortline og er opgraderet med en række specielle features så som mørktonede ruder, krompakke, LED-forlygter og baglygter, adaptiv fartpilot, ParkPilot, Alcantara-sæder, Side Assist med elektrisk foldebare sidespejle.

Inspireret af 1950’ernes Sambabus kan ’Generation Six’ bestilles i en to-tonet lakering med farve-koordinerede dekorative elementer og to-tonede 18” retro Disc-aluminiumsfælge.

Kvalitet, komfort og connectivity

Interiøret i Transporter er anerkendt for sin gode komfort, høje kvalitet og funktionalitet, men også her sætter T6 ny standard. Instrumentbordet i T6 er – lige som eksteriøret – domineret af horisontale linjer, der er med til at understrege bredden af kabinen.

Kvaliteten af de benyttede materialer er endnu bedre, og funktionaliteten er yderligere optimeret med en klar instrumentering og en enkelt og overskuelig opbygning af midterkonsollen.

Ligesom i forgængeren T5, har instrumentbordet i T6 forskelligt udseende i de tre udstyrs-linjer (Trendline, Comfortline og Highline), og instrumentbordet i personbils- og varevogns-versionen adskiller sig fra hinanden i både opbygning og materialevalg.

Standardudstyr som BlueTooth og en ny generation af infotainmentsystemer, der – alt efter version – kommer med 5” eller 6,33” touchskærm, gør livet i en Transporter nemt og bekvemt. Den 6,33” store touchskærm, der følger med Composition Media radiosystemet, er – for første gang i en Volkswagen varevogn - udstyret med nærhedssensorer.

Når førerens eller passagerens hænder nærmer sig skærmen, ændres skærmens opsætning automatisk fra informationsdisplay til et betjeningsoptimeret display.

’Discover Media’ og ’Discover Plus’ radiosystemerne er desuden udstyret med CarNet’s Guide og Informationsservices, der gør det muligt at benytte diverse internettjenester via en smartphone eller en tablet.

Den nye Transporter introduceres på det danske marked i slutningen af august måned.

For mere info og billeder klik her