21. september 2015 - Toyota Danmark

Toyota Mirai
Første eksemplar er ankommet til Europa

Toyota Danmark A/S

Fremtiden rykker tættere og tættere på Danmark.

Det første eksemplar af Toyotas nye brintbil Mirai er netop ankommet med skib fra Japan til Europa, hvor den blev afskibet i Zeebrugge i Belgien.

Danmark er også snart klar til at introducere den banebrydende brintbil Mirai som et af de første lande i verden. Det sker 29. september i København.

Nedtællingen er i gang, og fremtiden rykker tættere og tættere på Danmark. Det første eksemplar til Europa af Toyotas nye brintbil Mirai, der på japansk betyder fremtid, er netop trillet fra borde på fragtskibet fra Japan og har for første gang sat hjulene på europæisk grund i Zeebrugge i Belgien.

Dermed nærmer tidspunktet sig også for introduktionen af Toyota Mirai på dansk jord. Danmark er nemlig et af de første lande i verden til at introducere den miljørigtige Mirai, hvis eneste udledning fra udstødningsrøret er vand.

Den danske introduktion af Toyota Mirai sker 29. september i København, som samtidig bliver et af Toyotas europæiske hovedcentre for den banebrydende brintteknologi i de kommende år. Ud over København har Toyota også valgt storbyerne London i England samt Hamborg og München i Tyskland som europæiske hovedcentre.

Toyota Mirai bliver produceret i Japan af nogle af de absolut dygtigste og mest erfarne ingeniører hos den japanske bilgigant. Den er verdens første serieproducerede rene brintbil og har allerede taget hjemlandet Japan med storm. Her begyndte salget før nytår, og bare én måned senere var der solgt fire gange flere Toyota-brintbiler end forventningen for det første hele år.

I Danmark har Toyota også oplevet en betydelig forhåndsinteresse.
Antallet af biler, der kommer til Danmark – og til de få andre lande, der også introducerer Mirai i den kommende tid – er i de første år dog stærkt begrænset. Toyota ser nemlig de kommende år som en modningsproces, hvor kendskabet til brintbiler støt og roligt øges i takt med, at netværket af brinttankstationer samtidig i endnu højere grad bliver udbygget.

Danmark er i forvejen langt fremme i den proces sammenlignet med andre lande og kan allerede i dag som første land i verden faktisk bryste sig med at have et landsdækkende netværk med i alt syv brinttankstationer i drift fordelt over hele landet, og flere er i støbeskeen.

Mirai er Toyotas svar på den ultimativt forureningsfrie bil med både brint- og hybridteknologi. Den forureningsfrie bil benytter brint som brændstof til at generere strøm, der driver bilens elmotor.

Dermed udmærker Mirai sig ved hverken at udlede CO2, farlige kvælstoffer eller sundhedsskadelige partikler. Rækkevidden på en tankfuld brint er ydermere over 500 km, og det går ligeså hurtigt at tanke brintbilen som en tilsvarende bil med benzin- eller dieselmotor.