14. oktober 2015 - Porsche

Nyheder fra Porsche
Porsche præsenterer 911 Carrera 4 og 911 Targa 4.

Porsche 911 Carrera 4 og 911 Targa 4 med turbomotorer og nyt firehjulstræk.
Øget sportslighed og komfort
Mere end hver tredje Porsche 911-køber vælger en sportsvogn med firehjulstræk. Med den nye 911 Carrera 4 og 911 Targa 4 kan du nu nyde godt af den seneste 911-generations øgede sportslighed og komfort: De innovative turbomotorer yder mere og har et lavere forbrug, og det videreudviklede firehjulstræk øger bilernes dynamik og kørselssikkerhed.
Den standardmonterede adaptive PASM-undervogn (Porsche Active Suspension Management) med 10 mm sænket undervogn giver endvidere bilen en endnu bedre tilpasningsevne i forhold til kørsel på racerbane og lange køreture. Som ekstraudstyr løfter bagakselstyringen bilens køredynamik yderligere et betydeligt niveau. Bagakselstyring fås som ekstraudstyr til Carrera 4S-modellerne. Med det standardmonterede connectivity- og infotainmentsystem Porsche Communication Management (PCM), der er nemt at betjene samt udstyret med multitouch-skærm, er bilens funktioner i kabinen helt i top.

Firehjulstrækmodellerne nyder ikke kun godt af den nye 911 Carrera-generations mange optiske finjusteringer, de skiller sig også ud med individuelle karakteristika. Eksempelvis fremstår lygtebåndet mellem baglygterne nu med sin distinkte tredimensionelle form ekstra markant. Når lyset er tændt, giver det en dybdevirkning. Lygtebåndet understreger endvidere det typiske format for 911 Carrera-modellerne med firehjulstræk, hvis bagskærme ligesom tidligere tilfører bilens bagende ekstra 44 mm i bredden. Yderligere kendetegn for den nye 911-generation er de nye forlygter med 4-punkts-dagskørelys, håndtag uden fordybninger, en nyudformet bagklap med lodrette lameller og nye baglygter – blandt andet med de karakteristiske 4-punkts-stoplygter.

Det videreudviklede look understreger 911 Targas ekstravagante look. Med sit individuelle design adskiller den nye 911 Targa sig fortsat markant fra Coupé- og Cabriolet-modellerne: Den kombinerer den klassiske Targa-ide med topmoderne tagkomfort på spektakulær vis. Ligesom den legendariske Ur-Targa har den karakteristiske brede bøjler i stedet for B-stolperne, en bevægelig tagdel over forsæderne og en omsluttende bagrude uden C-stolpe. Tagsegmentet kan åbnes og lukkes med et tryk på en knap, og kalecheelementet placeres bag ved bagsædepladserne, når det er blevet åbnet.

Hurtigere accelerationer med op til 12 % lavere forbrug
I de nyudviklede boxermotorer ligger der mere end fire årtiers Porsche erfaring med turbomotorer fra motorsportsverdenen og fra serieproducerede sportsvogne. Resultatet er, at alle nye 911 Carrera imponerer med topkarakter, når det drejer sig om præstationer, køreglæde og effektivitet. Takket være biturboladningen har den 6-cylindrede 3,0-liters motor en ydelse på 370 hk og et drejningsmoment på 450 Nm i 911 Carrera 4 og 911 Targa 4. I S-modellerne er ydelsen helt oppe på 420 hk, og drejningsmomentet er på 500 Nm. Således kan føreren i begge tilfælde omsætte yderligere 20 hk mere dynamik til køreglæde end tidligere generations Carrera-modeller. S-modellernes højere ydelse opnås ved hjælp af turboladere med ændrede kompressorer, et særligt udstødningssystem og en tilpasset motorstyring.

I kombination med firehjulstrækket, der nu styres elektrohydraulisk, er 911 Carrera 4’s accelerationstal for første gang ligefrem bedre end sine baghjulstrukne pendanters. Med PDK og Sport Chrono-pakke (begge ekstraudstyr) sprinter 911 Carrera 4 fra 0 til 100 km/h på 4,1 sek. (- 0,4 sek. i forhold til forgængeren), og for S-modellen tager det 3,8 sek. (- 0,3 sek.). Cabrioleterne og 911 Targa 4 med sammenligneligt udstyr er med 0,2 sek. mere kun minimalt længere om samme spurt. Afhængigt af model og udstyr ligger tophastigheden mellem 287 km/h og 305 km/h.

Traditionelt kombinerer hver ny motorgeneration fra Porsche mere ydelse med et lavere forbrug. For 911 Carrera 4 Cabriolet med PDK er brændstofforbruget således reduceret, så bilen nu kører 12,7 km/l mod før 11,5 km/l. Den mest markante brændstofbesparelse er for 911 Carrera S Cabriolet og 911 Targa 4S begge med PDK, hvor deres brændstofforbrug er faldet, så bilerne nu kører 12,5 km/l ved blandet kørsel mod før 10,9 km/l ved blandet kørsel.

Sport Chrono-pakke med Mode-kontakt 
I forbindelse med Sport Chrono-pakken (ekstraudstyr) er de nye 911-modeller for første gang udstyret med en Mode-kontakt på rattet, som er kommet til fra hybridsupersportsvognen 918 Spyder. Mode-kontakten består af en drejelig ring med fire positioner til køreprogrammerne Normal, Sport, Sport Plus og Individual. Sidstnævnte indstilling giver føreren mulighed for at sammensætte sit helt personlige setup for bilen blandt andet for PASM, aktive motorophæng, PDK-skiftestrategi og sportsudstødningsanlæg, hvis bilen har det pågældende udstyr. I kombination med PDK-gearkassen omfatter Mode-kontakten en ekstra trykknap – den såkaldte "Sport Response"-knap. Når man trykker på den, er drivlinjen forberedt på den bedst mulige acceleration i 20 sek., fx i forbindelse med en forestående overhaling. Hertil vælges det optimale gear, og motorstyringen tilpasses i et kort stykke tid til en endnu mere spontan respons.

PASM-undervogn med 10 mm sænkning
En Porsche 911 med firehjulstræk repræsenterer en forbilledlig kombination af vejgrebs- og kørselssikkerhed med sportslig køredynamik. Med den nye generation øger Porsche denne fleksibilitet yderligere. Takket være teknologi fra 911 Turbo reagerer det elektrohydraulisk styrede firehjulstræk nu endnu hurtigere og mere fintfølende. Herved forbedres især retningsstabiliteten, når der køres meget sportsligt, uden at give køb på bilens adræthed. Det videreudviklede firehjulstræk harmonerer dermed endnu bedre med den tilpassede PASM-undervogn med 10 mm sænkning. PASM er standard i alle Carrera-modeller og øger stabiliteten ved hurtig kørsel gennem sving. Samtidig forbedrer den nye generation af støddæmpere med deres mere spredte datalinjer på den ene side komforten med deres endnu mere præcise respons og på den anden side kontakten med karrosseriet, når man kører dynamisk.

Med den aktive bagakselstyring, der fås som ekstraudstyr til Carrera S, anvendes der undervognsteknologi fra 911 Turbo og 911 GT3. Under indstyring bliver 911'eren dermed endnu mere adræt. Desuden imponerer den med endnu mere kørselsstabilitet ved vognbaneskift ved høje hastigheder. Samtidig hermed imponerer den med mere manøvredygtighed ved bykørsel takket være vendediameteren, som er reduceret med 0,4 m. De forbedrede køreegenskaber oplever føreren via den nye ratgeneration med et design hentet fra 918 Spyder. Basisrattet har en diameter på 375 mm, mens GT-sportsrattet (ekstraudstyr) måler 360 mm. For uindskrænket anvendelighed i dagligdagen tilbyder Porsche et hydraulisk liftsystem med integrerede teleskopcylindere i forakslens fjederben. Med et tryk på en knap stiger frihøjden under frontspoileren således med 40 mm i løbet af 5 sek., så det kan forhindres, at bilen støder imod ved eksempelvis stejle udkørsler fra garager.

PCM med multitouch-skærm og nye funktioner
Det komplet nyudviklede og standardmonterede connectivity- og infotainmentsystem PCM integrerer nye funktioner i multitouch-skærmen på 7" i midterkonsollen. Navigationssystemet, der ligeledes er standardudstyr, kan betjenes som en smartphone og bearbejder også angivelser med håndskrift. Føreren har trafikinformationer til rådighed i realtime, der gør det muligt at få et overblik over trafiksituationen i området og på ruten. Herudover er der nu mulighed for at integrere mobiltelefoner og smartphones endnu hurtigere, nemmere og mere omfattende end hidtil via Wi-Fi, Bluetooth eller kabel. Dermed har brugeren også fjernadgang til bilrelaterede tjenester som fx bilens data samt internetbaserede tjenester som fx Google Street View og internetradio. Omfanget af disse tjenester er under løbende udvidelse og videreudvikling.

De nye Porsche 911 Carrera 4- og 911 Targa 4-modeller lanceres i Danmark fra februar 2016, men kan allerede nu bestilles hos Danmarks 2 autoriserede Porsche Centre: Porsche Center Sjælland og Porsche Center Jylland.

Priser inkl. moms og afgifter:
911 Carrera 4: Fra kr. 2.197.671
911 Carrera 4S: Fra kr. 2.508.698
911 Carrera 4 Cabriolet: Fra kr. 2.485.195
911 Carrera 4S Cabriolet: Fra kr. 2.796.022
911 Targa 4: Fra kr. 2.485.195
911 Targa 4S: Fra kr. 2.796.022