5. november 2015 - Applus Bilsyn

Har du husket at sikre din nummerplade?
300.000 bilister står til bøde fra d. 15. november

For at hjælpe folk mest muligt tilbyder Applus Bilsyn alle bilister gratis nummerpladekontrol i alle landets Applus-synshaller efter kl. 10.
Applus Bilsyn

Få dage før politiet kan udskrive den første nummerpladebøde, viser dugfrisk undersøgelse fra Applus Bilsyn, at flere hundrede tusinde bilister fortsat ikke har tyverisikret nummerpladen.


Udsigten til en træls hilsen fra Færdselspolitiet på 1.000 kr. kan meget vel snart gå hen og blive virkelighed for henved 300.000 bilister, hvis de bliver stoppet.

Så mange har nemlig endnu ikke fastgjort nummerpladerne efter de nye tyverisikringskrav, fremgår det af ny undersøgelse blandt 2.440 bilister fra Applus Bilsyn. Opfylder man ikke de nye krav, risikerer man altså en bøde på 1000 kr.

Gratis kontrol efter kl. 10
“Vi har i øjeblikket ekstremt travlt med at nummerpladesikre vores kunders biler, som kommer til bilsyn. Dog har vi også rigtig mange kunder, som udelukkende kommer for at få sikret pladerne eller køber et “gør-det-selv-sæt” til 99 kr. Nummerpladerne skal jo ordnes uanset hvad. Derfor anbefaler vi at få det gjort inden den 15. november, så man sparer en bøde på 1.000 kr. For at hjælpe folk mest muligt tilbyder vi alle gratis nummerpladekontrol i alle landets Applus-synshaller efter kl. 10,” siger Per V. Rasmussen, adm. direktør hos Applus Bilsyn.

Nummerpladesikring skal tjekkes ved bilsyn efter den 15. november
Alle bilsynsvirksomheder skal efter den 15. november kontrollere om person- og varebiler har en godkendt nummerpladesikring. Er nummerpladerne ikke i orden betyder det, at et køretøj selv uden anmærkninger alligevel kun bliver betinget godkendt til bilsyn.

“De fleste bilister vil blive meget overraskede, når de finder ud af at nummerpladesikringen skal være i orden til bilsyn efter den 15. november, men heldigvis kan vi jo hjælpe dem med det samme. Har man ikke reserveret tid, koster det 249 kr. for nummerpladesikringen, ellers er prisen 199 kr.,” siger Per V. Rasmussen.

Nummerpladesikring på 20 min. med ”Gør-det-selv” sæt fra Applus Bilsyn
1. Afmontér nummerpladen og skru den gamle nummerpladeramme af køretøjet. Husk at gemme skruerne.
2. Placér nummerpladen i den nye nummerpladeramme med forsiden nedad. Vend nummerpladerammen om.

3. Bor 2 huller i nummerpladen med et 6 mm bor. Brug de yderste sekskantede huller i nummerpladerammen som skabelon.
4. Tag nummerpladen ud af nummerpladerammen og vend nummerpladerammen om, så forsiden vender nedad. Placér de 2 møtrikker fra pakken i de 2 yderste sekskantede huller.
5. Montér den nye nummerpladeramme på køretøjet ide eksisterende huller og med de eksisterende skruer, som du gemte under ptk. 1.

6. Klik herefter nummerpladen på plads i nummerpladerammen.
7. Skru de nye skruer fra pakken i de 2 nye huller, som du borede i nummerpladen under ptk. 3.

Sæt til sidst en hætte fra pakken på de nye skruer i den korrekte farve.