5. januar 2016 - Volkswagen

up-tur, nedtur, retur
Volkswagen ser fremad ovenpå et turbulent 2015.

Ulrik Drejsig er pr. 1. januar 2016 tiltrådt som ny direktør hos Volkswagen.
Volkswagen

Tilfredsstillende 2015
Volkswagen oplevede i efteråret 2015 sin værste krise til dato. På trods af dette kan Volkswagen Danmark notere endnu et år som nr. 1. i Danmark. Volkswagen Danmark forventer at kunne lave de første opdateringer af kundernes biler i 1. kvartal af 2016 og har tillige fået ny direktør.

Til trods for at dieselsagen brød ud 18. september 2015, blev året alligevel et tilfredsstillende år for Volkswagen Danmark, der med 22.499 solgte biler igen kan kalde sig Danmarks førende bilmærke, med en markedsandel på 10,8%. En titel Volkswagen har haft de seneste 5 år. Samtidig er Volkswagens mikrobil up! fortsat danskernes favorit og kunne til trods for ekstrem hård konkurrence i netop mikrobils-segmentet, igen køre ind i et nyt år, som den bedst sælgende enkelte bilmodel (7.955 stk).

Samtidig har Volkswagen skiftet ledelsen ud, Ulrik Drejsig er pr. 1. januar 2016 tiltrådt som ny direktør. Han erstatter Ulrik Schönemann, der er udnævnt til administrerende direktør for Skandinavisk Motor Co. Ulrik Drejsig har tidligere været marketingchef for Volkswagen, og vender nu tilbage til bilbranchen efter at have været tre år i mediebranchen, som medstifter af og administrerende direktør for mediebureauet Orchestra.

”Det har været lærerige år for mig og jeg er samtidig glad for nu at skulle orkestrere så stærkt et brand som Volkswagen. Det føles som det helt rigtige valg, og jeg har selvfølgelig fulgt dieselsagen nøje fra sidelinjen siden september”, - udtaler den nytiltrådte direktør og fortsætter: ”Det er en stor opgave, som jeg vil gå til med ydmyghed og hvis der er noget, som Volkswagen som organisation har lært af dieselsagen, så er det netop ydmyghed. At danskerne til trods for dieselsagen igen i år har gjort Volkswagen til Danmarks bedst sælgende mærke, mener jeg at vi bør være både stolte og meget, meget taknemmelige for. Det vidner om et utroligt stærkt produkt og et brand, som danskerne kan relatere sig til og derfor nok også har lyst til at tilgive.”

Tæt dialog med myndighederne
Volkswagen Danmark er i tæt dialog med de danske myndigheder vedr. proceduren for de biler, der i løbet af 2016 skal opdateres. I alt drejer det sig om ca. 50.000 biler, som skal have en opdatering på et Volkswagen-værksted. Volkswagen forventer, at opdateringen varer mellem 30 minutter og en time. Ud over, at de mange software-opdateringer giver travlhed på værkstederne præsenterer Volkswagen ligeledes en række nye modeller i 2016. Til foråret kommer den nye hybridbil Passat GTE på de danske veje efterfulgt af den helt nye Tiguan. Lidt senere støder en potent Golf GTI Clubsport og i efteråret byder på en Beetle Dune.

Ulrik Drejsig uddyber: ”Med så mange gode nyheder for 2016, med en køreplan for håndteringen af dieselsagen lige på trapperne og med den store tillid fra danskerne generelt, som salgstallene for 2015 peger på, er der kun grund til at se optimistisk på fremtiden i og for Volkswagen – nu glæder jeg mig bare til at komme i gang med arbejdet, og kvitterer for den store tillid danskerne har vist Volkswagen.