18. januar 2016 - Applus Bilsyn

Gode råd til bilplejen
5 tips til at vedligeholde bilen i løbet af vinteren.

2,6 mio. personbiler slides ekstra hårdt lige nu. Her får du fem effektive råd til at vedligeholde bilen henover vinteren, så du sparer reparationsudgifter.
Applus Bilsyn

Det er ikke for ingenting, at det kan betale sig at passe ekstra på bilen netop nu.

Applus Bilsyns synsmedarbejdere vurderer, at ca. 60 procent af bilers rustskader grundlægges om vinteren. Det viser en intern rundspørge hos Danmarks største bilsynsvirksomhed.

Vedligeholdelse sparer penge
“Danske bilejere bør selvfølgelig være opmærksomme på, at det i øjeblikket er vigtigt at holde øje med bilens f.eks. kølervæske, og at bilens batteri ikke aflades i frostvejr. Disse ting kommer stadig bag på mange. Men det kommer bag på endnu flere, hvor meget en bil slides fra december til april på grund af is, vand, salt og småsten på vejene. Holder man derfor sin bil i god stand undervejs, sparer man i bilens løbetid, rigtig mange penge. Bilen holder generelt længere, og det fordrer færre reparationsudgifter,” siger adm. direktør hos Applus Bilsyn, Per V. Rasmussen.

Fakta: 5 vedligeholdelsestips til bilen henover vinteren

1. Beskyt bilen mod stenslag. Lige nu er bilernes undervogn udsat for noget af det hårdeste slid overhovedet, fordi de hele tiden bombarderes med sten og snavs, der ligger på vejbanen. Hold øje med stenslag og få gerne bilens undervogn rustbeskyttet. Brug evt. et nanoprodukt til at beskytte bilens lak.

2. Tjek bilen for rust. Hovedparten af rustskader opstår om vinteren, fordi bilen i flere måneder udsættes for vand, salt og stenslag. Kør til en Applus Bilsynshal og få vurderet undervognens tilstand. Med mindre du har forstand på biler, kan det være svært at vurdere, om rust truer din bils sikkerhed. Ifølge Teknologisk Institut kan rust på bl.a. bremserør, styretøj, bagbro, forbro eller ophæng til hjul, skader bilens sikkerhed.

3. Fjern fugt i bilen. Mængden af fugt i bilerne er ekstra høj for tiden, hvilket kan i gangsætte rust i bilens bund. Ventilér bilen så ofte som muligt. Evt. ved at lade vinduet stå åbent i bilen inde i garagen. Tjek med passende mellemrum gulvbeklædningen. Er den fugtig, bør du lufte den og tørre den. Du kan evt. opvarme garagen.

4. Vask bilen grundigt. På den måde fjerner du snavs, sten og salt, der ellers slider på bilen og reducerer risikoen for rust forårsaget af kombinationen vand, is og salt. Vask hjulkasser og panelkanter så grundigt som muligt.

5. Smør bilens gummilister. Kontrollér vinduesviskernes gummiblade og sørg for, at gummiet ikke er revnet, men slutter tæt ind til ruden. Gummilister i døre og vinduer, der ikke er smurt i flere år, kan revne. Smør listerne med silikone og fjern utætheder ind til kabinen.