8. april 2016 - Audi

Tom K i Hall of Fame
Tom K tildeles plads i Sebring Hall of Fame.

Tom Kristensen er netop indskrevet i Sebring Hall of Fame, som han har vundet seks gange i karrieren.

Audi


12-timers-løbet Sebring fik i år besøg af sin rekordholder, Tom Kristensen, der seks gange har stået øverst på podiet. Nu er han også indskrevet i Sebring Hall of Fame.

Udnævnelsen gjorde stort indtryk hos Audi-ambassadøren. Det samme har 12-timers-løbet gjort alle de gange, han har deltaget:

”Jeg er stolt over den flotte anerkendelse, da Sebring er et af verdens bedste udholdenhedsløb. Banen er fuldstændigt klassisk med sin hårde overflade og udfordrende opbygning. Her har mange store racerbiler har udviklet sig til vindere. Jeg håber, at det bevarer sin klassiske karakter med bump og blinde hjørner i mange år fremover. Det er derfor, vi kørere elsker banen så højt”.

Også hyldet fra løbshjørnet
Særligt ét af banens hjørner har fået en helt særlig plads hos danskeren. For som endnu en hyldest til rekordholderen har amerikanerne navngivet banens tredje hjørne ”Kristensen Corner”.
Til stor begejstring for sine fans i Florida passerede Tom Kristensen netop dette hjørne flere gange, da han tog en række æresrunder i en Audi R8 i samme design som den Champion Racing-racerbil, der sikrede ham den tredje Sebring-sejr. ”Det var en fantastisk følelse igen at køre Audis mest succesrige LMP supersportsvogn foran sådan et kæmpe publikum – turen gennem ”Kristensen Corner” var især sjov”.

Gennem tiden er den danske racer-legende blevet tildelt flere fornemme titler. Udover at være blevet slået til ridder af Dannebrog har Tom Kristensen bl.a. også indskrevet sig i Le Mans Drivers Hall of Fame. Siden han indstillede karrieren i 2014, har han været en del af det team, der arbejder med den fysiske og mentale træning af Audis fabrikskørere.