19. april 2017 - FDM

Kendt startskud til DTC
Kendisser åbner Danmarks største motorsportsserie.

DTC-åbningsløbet finder sted søndag 23. april (foto: Morten Alstrup).
FDM

Når Danmarks største motorsportsserie DTC skydes i gang søndag 23. april på FDM Jyllandsringen, bliver det ikke kun med professionelle racerkørere bag rattet. Syv modige kendte danskere skal også prøve kræfter med livet som racerkører.

Hvem kører mon hurtigst? Den kvindelige blogger, tv-værten, musikeren eller rapperen? Det finder vi ud af søndag den 23. april, når MASCOT DTC åbnes på FDM Jyllandsringen ved Silkeborg. Inden Danmarks hurtigste racerkørere skal køre om årets første point, får syv kendte danskere nemlig lov til at køre mod hinanden i et særligt racerløb.

”Motorsport er for alle med en interesse for fart og spænding, og det er spændende både for kørerne og for publikum at se andre end racerkørerne tæmme de mange hestekræfter. I år har vi et virkelig spændende felt af kendte danskere, så der er noget at glæde sig til,” siger Jesper Carlsen, sport- og eventchef på FDM Jyllandsringen.

De kendte danner makkerpar med en professionel racerkører. Sammen skal de forsøge at tage sejren i den specialbyggede racerbil med 240 hestekræfter. Kendisserne starter bag rattet og kører de første 10 minutter, og overlader herefter førersædet til DTC-kørerne, som skal bringe bilerne resten af vejen i mål.

”Vi forventer masser af fart og ambition fra deltagerne. Der er tale om nogle personer, der er nogle af det dygtigste inden for deres felt, nu skal de så overføre det til banen. Det er rigtig interessant, at feltet ligesom i DTC består af både mænd og kvinder. Der er ingen tvivl om, at løbet stiller høje krav til kørernes evner, men det bliver også rigtig sjovt for både deltagere og publikum,” siger Jesper Carlsen.

Løbet køres søndag 23. april klokken cirka 14.30 på FDM Jyllandsringen ved Silkeborg lige inden sidste heat af MASCOT DTC åbningsløbet

Følgende kendte skal prøve kræfter med livet som racerkører:
•    Gulddrengen, musiker
•    Felix Smith, tv-vært
•    Blak, musiker
•    Saseline, blogger
•    Thomas Skov, tv-vært
•    Jimilian, musiker
•    Cana Buttenschøn, blogger