7. december 2017 - Toyota

Nyhed fra Toyota
Toyota viser drømmebil til den aktive bilist.

Som udgangspunkt er bilen tænkt som benzindrevet med et optimeret firehjulstrukket system, der sørger for det nødvendige moment i de udfordrende omgivelser.
Toyota

Los Angeles i USA er en by, der huserer bjerge, strande og skove, og det er derfor ikke tilfældigt, at Toyota har valgt at løfte sløret for deres spritnye konceptbil FT-AC på den internationale biludstilling Los Angeles Auto Show 2017. FT-AC omfavner livet og aktiviteterne i det fri og skal ifølge Toyota være den perfekte katalysator for et aktivt liv.

SUV-markedet har været inde i et regulært boom over de seneste år, og derfor ser man også flere og flere bilfabrikanter komme med nye bud på, hvordan den klassiske SUV kan fortolkes. Toyota har allerede Land Cruiser og RAV4 i folden, men nu løfter den japanske bilfabrikant sløret for et koncept, der skal omfavne de basale værdier, der findes i en SUV.

FT-AC står for ”Future Toyota Adventure Concept”. Den er skabt til den aktive bilist, og den skal huske brugerne på, at turen hen til deres aktivitet også kan være en oplevelse i sig selv. Derfor er FT-AC også blevet designet med fleksibilitet in mente, så den kan passe til enhver, om man så skal ud og surfe eller en tur i skoven for at teste moutainbiken.

Designet på FT-AC er, ligesom på de andre Toyota SUV’er, forholdsvis vovet. En meget bred sort grill fortil ledsages af LED-lygter samt tågelygter, hvis man skulle bevæge sig ud i dårlige sigtbarheder. Tågelygterne er designet således, at de kan tages af og anvendes til aftenturene på en moutainbike eller lignende.

Ekstra brede skærme

Prominente kofangere skal sørge for, at bilen ikke lider skade af at bevæge sig ud i lidt hårdere terræn. Området omkring hjulene er ligeledes designet på en måde, så føreren ikke skal begrænses af det terræn, han eller hun vælger at begive sig ud i. Derfor er FT-AC udstyret med ekstra brede skærme, som nærmest får bilen til at svæve over de store 20 tommer hjul med hårdføre offroad-dæk.

Sidespejlene er udstyret med infrarøde kameraer, som kan optage de oplevelser, man får med FT-AC. Derudover fungerer bilen også som et wi-fi-hotspot, hvorved de optagelser, man laver, lagres direkte i skyen. De kan også offentliggøres med det samme via ens smartphone eller en anden mobil enhed. Wi-fi-forbindelsen gør det endda muligt at livestreame alle strabadserne.

Udover livestreamingen kan hjælpelyset på tagbøjlerne også styres af ens smartphone eller anden mobile enhed. Lyset kan fungere som en hjælp ved lav sigtbarhed eller meget mørke situationer. Endeligt er der også en meget funktionel cykelholder bagtil, som på let vis kan foldes både ud og ind på meget få sekunder.

Som udgangspunkt er bilen tænkt som benzindrevet med et optimeret firehjulstrukket system, der sørger for det nødvendige moment i de udfordrende omgivelser. Men Toyota afviser ikke, at hybridteknologigen også kan overføres til det nye koncept. FT-AC kan potentielt byde på næste generations hybridmotor, der evner at kombinere god brændstofsøkonomi med direkte og involverende køreegenskaber samt kræfterne fra firehjulstrækket uden at gå på kompromis med nogle af delene.