25. januar 2018 - Toyota Danmark A/S

Ny minirobot underholder i bilen
Minirobot fungerer som underholdning på lange køreture.

Kirobo Mini koster omkring 2.200 kr. hos de japanske Toyota-forhandlere. Om den finder vej til de danske Toyota-forhandlere, må tiden vise.
Toyota Danmark A/S

Toyota har igennem den senere tid kastet sig ud i eventyr, der skal forsøge at skabe et tættere bånd mellem menneske og maskine. Det kaldes Toyota Heart Project og har nu resulteret i en kompakt mini-robot, der kan fungere som underholdning på de lange køreture.

 
Kunstig intelligens er efterhånden et fænomen, som er en fast bestanddel af nye banebrydende teknologiske produkter. Toyota har i den grad taget kunstig intelligens til sig, og derfor kunne den japanske bilgigant også præsentere flere visionære konceptmodeller, som gjorde omfattende brug af denne teknologi, på Tokyo Motor Show i november.
 
Men produkter med kunstig intelligens fra Toyota skal nu ikke kun begrænse sig til biler. Den japanske bilgigant åbner derfor for salget af robotten ”Kirobo Mini”, der kan købes hos Toyota-forhandlere i hele Japan.
 
Kirobo Mini er en robot, der – som navnet indikerer – ikke fylder ret meget. Den måler kun 10 cm i højden, når den sidder i håndfladen af en. Den charmerende fyr kan derfor også medbringes overalt og er tiltænkt en rolle, hvor den kan fungere som en følgesvend i alle hverdagens aspekter. Den er derfor også oplagt som underholdning på længere køreture, hvor man måske ikke har nogen at tale med.
 
Med både kropssprog og gestikuleren kan den lille robot indgå i mindre hverdagssamtaler og drejer hovedet mod en, når man taler til den. Den kan endda linkes til ens bil og hjem, hvorfor den også kan svare på spørgsmål som fx ”Mon bilen mangler benzin?” eller ”Glemte jeg at låse døren derhjemme?”.
 
Bedårende kommunikationspartner
Der er allerede blevet solgt en del af de små Kirobo-robotter, hvis primære funktion er som kommunikationspartner. Flere har dog også anskaffet sig den, fordi de ganske enkelt synes, den er bedårende. Andre har købt den, fordi den er et eksempel på, hvad den nyeste teknologi har at byde på.
 
Toyota har udviklet Kirobo Mini med henblik på at skabe glæde hos sine kunder. Det vil de ikke blot gøre gennem biler men også gennem en række andre ydelser. Kirobo Mini er skabt med tanke på, at japanere ofte refererer til deres biler som ”min elskede bil”. Når bilen deler oplevelser og minder via Kirobo Mini, er det tanken, at føreren derved knytter et endnu tættere bånd til bilen.
 
På den måde er Kirobo Mini en manifestation af Toyota Heart Project, der vil prøve at skabe humane interaktioner mellem menneske og maskine, så det netop bliver mere end blot en maskine. Derfor omtales den lille robot mere som en kommunikationspartner end som en decideret robot.
 
Kirobo Mini koster omkring 2.200 kr. hos de japanske Toyota-forhandlere. Om den finder vej til de danske Toyota-forhandlere, må tiden vise. Men det kræver dog først et sprogkursus for den lille fyr. På nuværende tidpunkt taler robotten nemlig udelukkende japansk, hvilket alt andet lige begrænser den potentielle kundekreds i Danmark en smule.