14. marts 2018 - Hyundai Motor Company

Hyundai præsenterer to nye bæredygtige biler
Den nye KONA electric og brintbilen NEXO bliver præsenteret i Geneve.

Den nye brintbil Hyundai NEXO
Hyundai Motor Company 

På Geneve Motor Show løfter Hyundai sløret for yderligere to ’grønne’ biler. Den nye KONA electric har verdenspremiere og bliver den første elektriske SUV i den kompakte klasse, og brintbilen NEXO bliver for første gang vist frem for et europæisk publikum. Dermed sender Hyundai endnu et tydeligt signal om, at fremtiden tilhører de bæredygtige transportformer.

Hyundai har netop annonceret, at 60 procent af mærkets bilmodeller i 2021 skal kunne fås i en elektrisk udgave. Næste skridt på vejen til at indfri den ambition hedder KONA electric – som navnet antyder en fuldt ud elektrisk udgave af den kompakte SUV, der i disse måneder er i gang med et succesfuldt indtog på de danske veje i mere traditionel udgave med forbrændingsmotorer.
 
”De såkaldte SUV’er er populære som aldrig før, særligt de mindre, og da flere og flere bilkøbere i Danmark efterspørger alternativer til forbrændingsmotoren, er det god timing, at modellen nu også kommer i en ren elektrisk udgave. Vi har store forventninger til KONA electric, der på mange måder vil appellere til det brede publikum med den rummelighed, størrelse og ikke mindst med dens rækkevidde på helt op til 470 km” siger Annegrethe Skovby, pressechef i Hyundai Danmark.
 
KONA electric kommer i to forskellige versioner. Først og fremmest er der en ’long range’ udgave med 204 HK og en rækkevidde på op til 482 km. og det er endda målt efter den nye europæiske målemetode WLTD. Med en acceleration fra 0-100 km/t på blot 7,6 sek. er der lagt vægt på køreglæde med tilhørende væg-til-væg smil, da et tryk på speederen giver omgående respons. Kan mindre gøre det, kommer KONA electric også i en lidt mere jordnær version med 135 HK og en rækkevidde på 312 km på én opladning. 
KONA electric ser ud som de øvrige KONA-modeller, men med en anden kølergrill. Det er også her, hvor stikket til ladekablet er placeret, hvilket er ganske praktisk, da de fleste ladestationer er placeret foran bilen i p-båsene. Batteriet kan oplades til minimum 80 procent på under en time. 
Som de øvrige KONA-modeller appellerer electric udgaven med sit frække design og mulighed for tofarvet lakering til dem, der gerne vil skille sig ud fra mængden. Et nyt infotainmentsystem med 8” touchscreen og en helt ny, elegant midterkonsol gør interiøret endnu mere indbydende. Gearstangen er erstattet af fire trykknapper: Drive, Reverse, Park og Neutral. Det giver et rent og futuristisk indtryk, og samtidig giver det ekstra plads omkring forsæderne.
 
Koreaner med danske aner
På Geneve Motor Show giver Hyundai også europæisk premiere på brintbilen NEXO, hvis navn er en ’internationalisering’ af det bornholmske bynavn Nexø. Inspirationen er hentet i det bornholmske ’Bright Green Island’-projekt, der handler om – via energimæssig nytænkning – at gøre Bornholm til et bæredygtigt, CO2-neutralt øsamfund i 2025.
NEXO’s motor er da også et bevis på nytænkning inden for bæredygtighed, og repræsenterer fjerde generation af brintdrevet motorteknologi. Det betyder, at modellen kan køre op til 800 kilometer på en optankning – målt efter den nye, strenge europæiske målemetode WLTP. 
 
NEXO afløser Hyundai ix35 Fuel Cell, der i dag sidder på knap 80 procent af brintbilmarkedet i Danmark. 
”Med ix35 er Hyundai stort set enerådende på det danske marked for brintbiler. Markedet er ganske vist ikke stort endnu, men der kommer flere og flere tankanlæg til brint langs de danske veje, og vi kan tydeligt se, at det er med til at øge efterspørgslen på bilerne. Derfor er NEXO også særdeles interessant i en dansk sammenhæng – udover det med navnet,” siger Annegrethe Skovby.
Hyundai NEXO er andet og mere end miljøvenlig. Interiøret er luksuriøst, og de naturfarvede sæder er betrukket med bio-materiale af højeste kvalitet, og modellen er spækket med moderne elektronik og sikkerhedsudstyr. Den danske pris på NEXO er endnu ikke lagt fast.
 
Både KONA electric og NEXO bliver introduceret på det danske marked i begyndelsen af 2019, og priser og endeligt udstyrsniveau er derfor endnu ikke lagt fast.
Bæredygtig fremtid
Med KONA electric og NEXO tager Hyundai altså endnu to store skridt i retning af at gøre bæredygtig transport tilgængelig for danske bilkøbere. Derudover er Hyundai i gang med en modernisering af mærkets dieselmotorer, så de fortsat vil leve op til de stadigt skærpede emissionskrav. Som en naturlig konsekvens af det stigende antal bæredygtige modeller – og pga. en vigende efterspørgsel på de europæiske markeder – påbegynder Hyundai dog samtidig også en gradvis udfasning af dieselmotorerne i mærkets biler.
 
Med IONIQ-modellen, der er tilgængelig som hybrid, plug-in hybrid og elektrisk, og med KONA electric og NEXO på vej – den sidste som afløser for ix35 Fuel Cell – er Hyundai blandt de ledende bilproducenter inden for bæredygtig og grøn mobilitet.