22. juli 2018 - Toyota

Toyota med lav CO2 udledning
Nye biler fra Toyota udleder mindre CO2.

Toyota markedsfører i dag otte forskellige hybridbiler i Danmark og har et mål om senest i 2050 at nedbringe udledningen af CO2 fra samtlige nye biler til nul.
Toyota

Nye biler solgt efter afgiftsændringerne udleder ifølge Danmarks Statistik mellem to og tre procent mere CO2. Men hos Toyota går man imod den generelle og negative trend. Her er CO2-udledningen pr. solgt bil nemlig faldet 4 procent fra 1. halvår 2017 til 1. halvår 2018. Den primære årsag er et fortsat stigende salg af hybridbiler. Nu er hver anden solgte Toyota i Danmark en hybridbil.

Det er blevet billigere at købe større biler efter ændringen af registreringsafgiften i oktober i fjor. Flere danskere vælger derfor større biler, når de skal have nyt køretøj. Ifølge Danmarks Statistik betyder det, at nye biler solgt efter afgiftsændringerne samlet set udleder mellem to og tre procent mere CO2, når man sammenligner med udledningen fra nye biler, der blev solgt før ændringerne af bilafgifterne.

Men hos Toyota går man imod den generelle negative trend. En ny beregning fra en af Danmarks mest populære bilmærker viser nemlig, at CO2-udledningen pr. solgt bil er faldet 4 procent fra 1. halvår 2017 til 1. halvår 2018.

Den primære årsag til, at Toyota har reduceret udledningen af CO2 fra sine nye biler, er et kraftigt stigende salg af miljørigtige hybridbiler. I 1. halvår af 2017 var 37 procent af Toyota-salget i Danmark hybridbiler, mens det for samme periode i år er steget til 49 procent.

Toyota satte ellers Danmarksrekord i 2017 med over 7.000 solgte hybridbiler, men stiler efter at slå rekorden igen i år med et forventet salg på over 9.000 hybridbiler.

Danmarks mest populære hybridbil, Toyota Yaris Hybrid, udleder fx mindre CO2 pr. km end nogen anden bilmodel i den bilklasse, der størrelsesmæssigt ligger lige under, og derfor umiddelbart burde være mere miljørigtig.

Så selv om Toyota – ligesom resten af bilbranchen – også mærker en stigende interesse for større og mere sikre biler, sker det altså ikke på bekostning af klimaet og miljøet, så længe valget er en hybridbil.