16. december 2019 - Seat

Den nye SEAT Mii electric
SEAT Mii electric får danmarkspremiere i marts 2020.

Mii electric kommer snart til Danmark, og SEATs første elbil har masser af udstyr, hurtigladning og en rækkevidde på 260 km.
SEAT

Markedet for elbiler accelererer hurtigt i Danmark, og nu trykker SEAT yderligere på speederen. SEAT Mii electric får danmarkspremiere i marts 2020, og den lille elbil har store ambitioner. Ikke alene er den SEATs første produktionsklare elbil.

Mii electric sætter også strøm til SEATs fremtid på el, som de kommende år byder på elbilen SEAT el-Born, plug-in-hybrid-versioner af Tarraco og Leon samt high-performance plug-in-hybridbiler i form af CUPRA Formentor og CUPRA Leon.

“Elektrificeringen sker med stor hastighed. På verdensplan voksede markedet for eldrevne biler med 75 procent i årets første otte måneder, og SEAT er parat til at fortsætte den udvikling. Mii electric er starten på vores rejse og giver samtidig markedet en økonomisk overkommelig elbil,” siger Luca de Meo, President of SEAT.

Perfekt bybil uden udstødning

SEAT Mii er i forvejen populær som bybil. I den elektriske version er den nærmest et perfekt urbant transportmiddel: Der er ingen emissioner, den er kvik i trafikken (0-50 km/t. på 3,9 sekunder), og med sine kompakte dimensioner (3.556 mm lang, 1.645 mm bred og 1.481 mm høj) er den nem at parkere. Elmotoren yder 61 kW (83 hk) og 212 Nm, og litium-ion-batteriet har en kapacitet på 32,3 kWh. Det giver SEAT Mii electric en rækkevidde på op til 260 km (WLTP), så den også kan bruges på længere ture uden for byen. Kører man kun i byen, er rækkevidden helt op til 358 km (WLTP). 0-100 km/t. sker på 12,3 sekunder, og tophastigheden er 130 km/t.

SEAT Mii electric kan hurtiglade med 40 kW DC med et CCS-stik, hvilket oplader batteriet til 80 procent på en time. Muligheden for at lade med DC stik er i øvrigt standard i Mii electric. Lader man med 7,2 kW AC ved en ladestander i byen eller en ladeboks hjemme, tager en opladning til 80 procent cirka 4 timer.

Vejbaneassistent og fjernstyring af klimaanlæg

SEAT Mii electric ligner en konventionel Mii, men designdetaljer gør den alligevel genkendelig. Det elektriske efternavn optræder på bagenden og siderne af bilen og den har 16’’ alufælge i farven mat cosmogrey som standard.

Inde i kabinen er instrumentbordet beklædt med en særlig SEAT Mii electric-folie, ligesom Mii electric har klimaanlæg, højdejusterbart førersæde med varme og smartphone-integration med DriveMii App. Standardudstyret omfatter desuden varme i forruden, vejbaneassistent, trafikskiltegenkendelse, lys- og regnsensor og LED-kørelys.

SEAT Mii electric giver adgang til SEAT Connect, som er en app på smartphonen, hvor man bl.a. kan styre Mii electric’s klimaanlæg, så man på forhånd kan opvarme kabinen på en kold vinterdag og køle kabinen på en varm sommerdag.

Kommer med ladeboks fra Clever

Når SEAT Mii electric bliver introduceret i Danmark i marts 2020, vil den blive solgt inklusive et Clever Unlimited-abonnement med ubegrænset strøm til en fast månedlig ydelse, standardinstallation af en ladeboks samt en ladebrik, der giver adgang til Clevers netværk af offentlige ladestandere.

Den danske pris på SEAT Mii electric er endnu ikke fastlagt.