5. januar 2020 - Seat

Den nye SEAT Mii electric
SEAT Mii electric bliver Danmarks billigste elbil.

Med en pris på 149.990 kr. bliver SEAT Mii electric nu den billigste elbil på det danske marked.
SEAT

Elbiler er billige i drift, og med den nye SEAT Mii electric er de også billige at købe. Når SEATs første elbil får danmarkspremiere i marts, bliver det til en pris på 149.990 kr. Med andre ord er SEAT Mii electric nu Danmarks billigste elbil.

Til den pris får man en perfekt by- eller pendlerbil: Den har ingen emission, er kvik i trafikken og nem at parkere. Elmotoren yder 61 kW (83 hk) og 212 Nm, og litium-ion-batteriet har en nettokapacitet på 32,3 kWh. Det giver SEAT Mii electric en rækkevidde på op til 260 km (WLTP), så den også kan bruges på længere ture uden for byen. Kører man kun i byen, er rækkevidden helt op til 358 km (WLTP). 0-100 km/t. sker på 12,3 sekunder, og tophastigheden er 130 km/t.

Hurtigladning er standardudstyr

SEAT Mii electric stiller med langt mere standardudstyr end traditionelle mikrobiler. Det måske vigtigste standardudstyr er muligheden for hurtigladning ved 40 kW DC med et CCS-stik, hvilket oplader batteriet til 80 procent på en time. Lader man med 7,2 kW AC ved en ladestander i byen eller en ladeboks hjemme, tager en opladning til 80 procent cirka 4 timer.

Sidst, men ikke mindst, har SEAT Mii electric et klimaanlæg, der kan fjernbetjenes via SEAT Connect, hvor man bl.a. kan styre Mii electrics klimaanlæg, så man på forhånd kan opvarme kabinen på en kold vinterdag og køle kabinen på en varm sommerdag, ligesom den har DriveMii app, der forvandler førerens smartphone til både navigation og kørecomputer i bilen.

Ladeboks fra Clever er med i prisen

Den lange liste med standardudstyr fortsætter med 16" alufælge, trafikskiltegenkendelse, vejbaneassistent, parkeringssensorer bag, lys- og regnsensor, LED-kørelys. Desuden kan man glæde sig over fartpilot, opvarmet forrude, opvarmede el-sidespejle, ambiente-lys i kabinen, højdejusterbart førersæde og sædevarme.

Ingen elbil uden opladning. For at gøre det nemt for kunderne vil SEAT Mii electric blive solgt inklusive et Clever Unlimited-abonnement med ubegrænset strøm til en fast månedlig pris, standardinstallation af en ladeboks samt en ladebrik, der giver adgang til Clevers landsdækkende netværk af offentlige ladestandere.