12. februar 2020 - Audi

Ny miljøvenlig lakering
Audi med miljøvenlig lakeringsteknologi i serieproduktion.

Audi har testet den nye lakeringsproces intensivt siden foråret 2018 for at gøre den klar til serieproduktion.
Audi

Teknologien er både miljøvenlig og omkostningsbesparende, og fordi man eliminerer det fine lakstøv, der normalt opstår i en traditionel proces, er Audi nu i stand til at anvende to forskellige farver i den samme lakeringsproces.

Den nye teknologi tages i brug for første gang til “edition one” modeller af A4 Limousine og A5 Coupé, hvor kunderne har mulighed for at vælge et tag i Brilliantsort. Audi er den første bilproducent, der anvender denne miljøvenlige teknik i serieproduktionen.

Indtil nu har tofarvede lakeringer uundgåeligt involveret to lakeringsprocesser med afdækning inden, men den sprøjtefri teknologi revolutionerer den tids- og materiale-krævende proces. Et robotstyret højpræcisionsinstrument måler på karrosseriet, så lakken påføres præcist, hvor den skal, og en applikator påfører derefter en sort lak, der er specielt udviklet til denne metode, med millimeterpræcision og uden at sprøjte. Denne præcision gør det muligt at lave en kontrastlakering i en enkelt proces, hvilket sparer tid og penge og samtidig gavner miljøet.

Audi har testet den nye lakeringsproces intensivt siden foråret 2018 for at gøre den klar til serieproduktion. Siden sommeren 2019 har det været muligt at skabe kontrastlakeringer med sort tag i serieproduktionsprocessen. Den nye teknologi reducerer ikke kun mængden af anvendt lak; det betyder også, at afdækningsmateriale ikke længere er nødvendigt. Det giver Audi mulighed for at spare ressourcer, mens den udvider kundernes individualiseringsmuligheder.