7. oktober 2020 - BMW

Topløs køreglæde
BMW 4-serie Cabriolet kommer til foråret 2021.

BMW 4-serien er allerede kendt for sit sportslige og elegante design, og nu kan dette krydres med topløs køreglæde.
BMW

BMW 4-serie Cabriolet

Den nye BMW 4-serie Coupé har dansk lancering ultimo oktober, og allerede nu løfter BMW sløret for det topløse alternativ - BMW 4-serie Cabriolet, som følger i foråret 2021.

Den nyudviklede softtop garanterer både termisk og akustisk komfort. Stoffoldetaget fås i to forskellige farver. Som standard i sort, men kan også bestilles i Anthracite Silver, hvilket giver en næsten metallisk glød, som forstærkes i sollys. Stoftaget er cirka 40% lettere end det faste foldetag i den udgående model. Den glatte overflade mindsker vindstøj i kabinen, men har også en positiv effekt på de aerodynamiske proportioner.

Designet til topløs og sikker køreglæde
Den sportslige oplevelse forstærkes, når taget er nede. I forhold til forgængeren er siderne på bilen yderligere forstærket, afstivningen optimeret, og bilen har et endnu lavere tyngdepunkt samt en perfekt 50:50 vægtfordeling. Aerodynamikken er ligeledes optimeret med bredere sporvidde (+28 mm foran og +18 mm bag).

Det lave og langstrakte design samt de opretstående BMW nyrer giver referencer til klassiske sportsvogne som BMW 328 og BMW 3.0 CSi. De slanke LED-forlygter er standard, og laserlys - som kan lyse helt op til 550 m - kan tilvælges.

Ligesom BMW 4-serie Coupé kommer Cabriolet-udgaven også som standard med ottetrins Steptronic automatgear samt en ”sprint-funktion”. Sprint-funktionen justerer motoren og gearskiftekarakteristika for at give maksimal dynamik til mellemaccelerationer og ved overhaling.

Interiøret afspejler det sportslige islæt med førerorienteret instrumentbræt, elektrisk justerbare sportssæder med automatisk fremføring af sikkerhedsselen, Vernasca læderindtræk og sportslæderrat. På bagsædet er der to individuelle sæder for optimal komfort.

Når turen byder på lidt længere afstande, er der rigelig plads i bagagerummet med dets 300 til 385 liter – afhængigt af, om vejret er til topløs kørsel. Dette er 80 liter mere end forgængeren.

Motorudvalget

Fra lanceringsstart kan der vælges mellem fire forskellige motorvarianter: Topmodellen BMW 440i xDrive Cabriolet med en sekscylindret benzinmotor på 374 hk, BMW 430i Cabriolet og BMW 420i Cabriolet, som begge har en firecylindret benzinmotor på hhv. 258 hk og 184 hk. Ligeledes fås en firecylindret dieselmotor i BMW 420d Cabriolet med 190 hk.

Både BMW 440i xDrive Cabriolet og BMW 420d Cabriolet har 48V mild hybrid-teknologi, som består af en 48-volts starter-generator, der muliggør regenerering af bremseenergien samt et yderligere batteri til at opbevare energien. Dette giver en boost-effekt på 11 hk, der kan bruges ved acceleration. Systemet forbedrer samtidig komforten ved igangsætning, når det automatiske start/stop-system er aktivt – samt optimerer brændstoføkonomien.

Fra juli måned 2021 udvides motorprogrammet med BMW 430d Cabriolet med 286 hk og fra november 2021 BMW M440d xDrive Cabriolet med 340 hk. Begge modeller har en sekscylindret dieselmotor og mild hybrid-teknologi.