10. november 2020 - Applus Bilsyn

‘Morfar-kørsel’ giver rust
Biler kan tage skade af ikke at blive brugt nok.

Bliver rust på bremserne ikke behandlet i tide, skal de til sidst udskiftes, hvilket typisk koster mellem 3.000 og 5.000 kr. inklusiv arbejdsløn.
Applus Bilsyn

Biler, som sjældent kommer op i fart og får bremset igennem, danner rust på bremserne. Brems regelmæssigt hårdt op og undgå reparationer, lyder rådet fra Applus Bilsyn.

Udover at bilens motor danner sod af for meget langsom bilkørsel, så kan der også opstå rust på bremserne, hvis føreren sjældent træder igennem på bremsen.

Det forklarer kvalitetschef Paul Christensen hos Applus Bilsyn.

Bremser slibes rene
- I Applus’ synshaller ser vi mange biler med rust på bremserne på grund af for let bremsning. Rusten opstår typisk på biler over fire år. Især på biler, som primært kører korte ture, og hvor føreren sjældent bremser hårdt.

- For at undgå rust på bremserne skal man fra tid til anden foretage en kraftig, men kontrolleret opbremsning. Naturligvis et sted hvor man ikke generer den øvrige trafik. På den måde bliver alle bremser aktiveret. Man fjerner urenheder og begyndende rust på og i bremserne, lyder rådet fra Paul Christensen.

Nye bremser koster 3.000-5.000 kr.

Og en lille bremsemanøvre nu og da kan også reducere bilomkostningerne.

Bliver rust på bremserne ikke behandlet i tide, skal de til sidst udskiftes. Ifølge Paul Christensen er dette, naturligvis afhængig af bilmærke og model, typisk ensbetydende med en udskrivning på mellem 3.000 og 5.000 kr. inklusiv arbejdsløn.

Tilhører man gruppen af bilister, der primært kører bykørsel, anbefaler Applus Bilsyn desuden, at man tilsætter et additiv i brændstoftanken. Additiver skaber en renere forbrænding og plejer motoren. Fastsatte partikler og sod, der hober sig op ved kørsel under 2.000 omdrejninger i minuttet, river sig nemlig løs.

Så selvom lav hastighed er godt i forhold til trafiksikkerheden, så volder for meget ’morfar-kørsel’ og for få hårde opbremsninger i sidste ende din bil problemer.