25. august 2021 - Hyundai

Hyundai med to kraftfulde GTI’er
i30 N fås også som Fastback og senere tilføjes KONA N.

i30 N fås også som Fastback og senere på året tilføjes KONA N.
Hyundai

Hyundai skruer op for N-serien og er nu klar med en ny og forbedret i30 N og udvider med en helt ny i20 N. Fælles for dem begge er, at de giver et smil på læben efter enhver køretur. Hyundai henter inspiration fra deres motorsportsbiler, som har sat sit præg på gadeversionerne både i forhold til motorkraft, design og køredynamik. 
 
N er opkaldt efter Hyundais eget testanlæg Namyang og den berømte tyske racerbane Nürburgring - verdens mest udfordrende racerbane. Banen er ideel til gennemførelse af krævende biltest og giver samtidig værdifulde data og feedback til Hyundais udviklingsingeniører, og har således en afgørende rolle i udvikling og perfektion af de fremtidige N-modeller. 
 
Den nye, højtydende i20 N, der er inspireret af den hurtige Hyundai i20 WRC rally-model, forkæler med masse af sportslige detaljer - både udvendigt og indvendigt - og suveræn motorkraft på højeste niveau. Og så er der lyden! 
 
Den nye i20 er skabt i et kompromisløst og kraftfuldt look, der matcher den potente og højtydende køreoplevelse. Modellens udvendige design understreger den sporty karakter og kombinerer elementer fra motorsport med designidentiten Sensuous Sportiness. Fronten er skabt med et større luftindtag til turbomotoren, og den brede kølergrill med N-logo er udsmykket med et unikt mønster inspireret af et ternet flag, der understreger i20 N’s racerbanefunktion. Andre features inkluderer LED-forlygter foran, mens de mørke baglygter leder tankerne i retning af en sort, funklende diamant. Yderligere forstærker de flotte 18” alufælge i en matgrå finisk samt røde bremsekalibre med N-logo bilens sportslige tema. 
 
I kabinen repræsenterer den nye Hyundai i20 N et særdeles sporty cockpit med en række avancerede og højteknologiske funktioner. Bl.a. lækre sportssæder med integreret nakkestøtte samt sportsrat, N-gearknop og sporty alu-pedaler samt et N specifikt digitalt instrument, hvor omdrejningstælleren er placeret i midten.

Turboladet motor
Den nye Hyundai i20 N er drevet af en 1.6-liters turboladet GDi-motor med en 6-trins manuel gearkasse. Denne motor leverer et maksimalt drejningsmoment på 275 Nm. Hyundai i20 N har en tophastighed på 230 km/t og går fra 0-100 km/t på blot 6,2 sekunder. Pris fra bare 289.995 kr.
 
i30 N
Lige så imponerende er den nye i30 N. Den nye i30 N er nemlig ikke kun blevet skarpere at se på. Den er nu også udstyret med den nyeste teknologi samt connectivity og samtidig har den fået endnu flere kræfter. Kort sagt: En ny og bedre racerbil til sjov – og til hverdag.
 
I kabinen lever det sporty udtryk videre. Det ses og mærkes tydeligt, at Hyundai i30 N er skabt og udviklet af passionerede motorsportsfolk. Fra det øjeblik, man sætter sig bag rattet, vil man ikke være i tvivl om, at cockpittet er konstrueret til at give sport og komfort i absolut topklasse. De lækre letvægtssæder i eksklusiv læder/alcantara forkæler med maksimal støtte og komfort for ryg og lænd, og sæderne er designet med lysende N-logo og blå syninger for en mere sportslig atmosfære i kabinen.
 
Det motorsportsinspirerende rat – også med blå syninger, bidrager til en autentisk sportsoplevelse og giver alt, hvad man har brug for lige ved hånden. Bl.a. hurtigt gearskifte, som nemt udføres med fingerspidserne på bagsiden af rattet. Og som noget helt nyt og unikt i klassen tilbydes i30 N nu også med en 8-trins dobbeltkoblingsautomatgearkasse og et helt nyt køreprogram kaldet N Grin Shift. Systemet aktiveres via en knap på rattet, hvorefter i30 N yder sit fulde potentiale. Bilen skifter selv ned til lavest mulige gear og leverer det maksimale fra motoren. Systemet virker i 20 sekunder og kan aktiveres igen efter 40 sekunders nedkøling.
 
Opgraderet connectivity  
Køreglæde er ikke kun at skyde hurtigt og sikkert gennem svingene. Det er også at være godt ’connected’ med de bedste digitale tjenester, der findes. Det sørger i30 N for med den store 10.25” touchskærm med adgang til alt, hvad man har brug for at vide på farten. Kombineret med Bluelink kan man også styre en lang række af bilens funktioner med ens mobil, selv efter man har forladt bilen. i30 N er yderligere udstyret med Performance Data System, som giver en indsigt i ens kørevaner og -mønstre. Få bl.a. overblik over omdrejningsmomente, trykket på turboen, G-force og accelerationstider.
 
Masser af sikkerhed
i30 N er født med avancerede sikkerhedsassistenter og -systemer, heriblandt advarsel for frontalkollision – også kaldet FCA. Systemet anvender frontkameraet til at scanne vejen foran og bremser automatisk, hvis den registrerer pludselige opbremsninger af forankørende biler eller fodgængere på vejen.  
 
Derudover tilbydes i30 N DCT-versionen med aktiv blindvinkel-sensor, som advarer, hvis man forsøger at overhale, men har overset en bagfrakommende bilist. Systemet kan endda også bremse og trække bilen tilbage i vognbanen, hvis det bliver nødvendigt.

Performance på et nyt niveau
Hyundai i30 N tilbydes med en 2.0 T-GDi-motor, der leverer hele 280 hk. Det sikrer kvik respons, forbedret acceleration og større køreglæde. i30 N fås i to udstyrsvarianter: N Performance og N Performance Trackpack. I udstyrsvarianten N Performance Trackpack er forsæderne bl.a. udskiftet med letvægts skålsæder og bagagerummet er blevet yderligere afstivet, hvilket gør den velegnet til Track-kørsel.
Begge udstyrsvarianter fås manuel 6-trins gearkasse eller en 8-trins dobbeltkoblingsautomatgearkasse. i30 N Performance starter ved 474.995 kr. og i30 N Performance Trackpack ved 499.995. Automatgear koster 25.000 kr. ekstra.
 
Den underholdende og sjove køreoplevelse får man uanset, hvilken version man vælger. Og for første gang nogensinde kommer i30 N med smedede 19” alufælge, som er væsentligt lettere end de normale 19” alufælge, hvilket bidrager til endnu mere suveræne køreegenskaber. 
 
i30 N fås også som Fastback og senere på året tilføjes KONA N.