22. maj 2008 - Nissan

Qashqai med syv sæder
Nissan præsenterer snart Nissan Quahqai +2 med mere plads

Den ny Nissan Quashqai +2
Transportmagasinet .dk
Sidste år blev der solgt over 150.000 Qashqai’er i Europa. Nu følger Nissan op på succesen.

Qashqai-serien er blevet en stor succes for Nissan, som i løbet af kort tid får en storesøster i form af en 21 centimeter forlænget version med plads til syv personer. Det skyldes en ekstra sæderække bagest. Sæderne kan også lægges ned og det giver så ekstra plads i bagagerummet. Den ny model har fået navnet Qashqai +2, skriver Transportmagasinet.dk

Akseafstanden er øget med 13,5 centimeter, og hovedhøjden er samtidig vokset med 38 millimeter til 1,64 meter for bedre plads i den midterste sæderække. Taget har nu panorama glastag. Qashqai +2 kommer med et motorprogram på to benzin- og to diesel-motorer. Der bliver valg mellem forhjuls- eller firehjulstræk. Desuden vil den kunne fås i tre udstyrsvarianter.
Det første år, Nissan Qashqai blev solgt i Europa, blev der leveret 157.404 enheder, hvilket var noget mere, end Nissan reelt forventede af den nye model. Der var omkring 54.000 ordrer i bøgerne i løbet af første kvartal 2008.

Med den nye forlængede model i programmet skal fabrikken i Sunderland, Storbritannien, igen udvides. Denne gang for cirka 50 millioner kroner plus et ekstra tredje skift fra juni måned, som betyder yderligere 800 medarbejdere, skriver Transportmagasinet.dk.