24. oktober 2011 - FDM

Gebyr gør brændstof dyrere
Kreditkortgebyr gør de dyre dråber endnu dyrere.

Tankstationer, forretninger og restauranter m.fl. kan sende kreditkortgebyrer videre til kunderne. Det betyder en stigning i benzinprisen på f.eks. Statoil.

FDM

Statoil og OK Benzin
Siden 1. oktober har tankstationer haft mulighed for at sende kreditkortgebyrer videre til kunderne. Det gør Statoil og OK Benzin.

Hidtil har det ikke været muligt for tankstationer, forretninger og restauranter m.fl. at opkræve betalingsgebyr hos kunder, som betaler med dansk udstedte internationale kreditkort. Men fra 1. oktober blev det lovligt, og det benytter Statoil og OK Benzin sig af.

En prissammenligning foretaget af Jyllands-Posten viser, at hovedparten af benzinselskaberne har valgt at lade forbrugerne slippe for kreditkortgebyret.

Stadig gratis med Dankort
Statoil lægger derimod 1 procent i gebyr på MasterCard og 0,75 procent på Diners Club og American Express. OK Benzin lægger 0,75 procent af købsbeløbet oveni regningen, når kunden betaler med dansk udstedte internationale kreditkort.

Hvis en liter benzin hos Statoil koster 12,50 kr., bliver prisen dermed hævet til 12,63 kr., hvis du betaler med MasterCard. Det er stadig gebyrfrit at betale med sit Dankort.

Se forsikringsoversigten på Bilpriser.dk