11. januar 2012 - Nissan

Verdens hurtigste crossover
Nissan har offentliggjort præstationstallene for Juke-R.

Juke-R går fra 0-100 km/t på kun 3,7 sek., og den fortsætter til en tophastighed på 257 km/t.
Nissan

Præstationstallene for Juke-R
Nissan har offentliggjort præstationstallene for Juke-R – super crossover-konceptbilen, som kombinerer kræfterne og køreegenskaberne fra den legendariske GT-R med Jukes dristige design. Juke-R's 485 hk 3,8-liters V6-turbomotor sender bilen fra stående start til 100 km/t på kun 3,7 sek., og den fortsætter til en tophastighed på 257 km/t.

Testkørsler har vist, at Juke-R har formidable køreegenskaber og det er takket være anvendelsen af Nissan GT-R's undervogn og drivlinje samt et FIA-godkendt sikkerhedsbur og en unik, delt bagvinge. Under ligeudkørsel giver de mere aerodynamiske forme fra GT-R en højere tophastighed, selvom den samme motor anvendes i begge biler. GT-R er også stadig lettere end Juke-R på grund af sikkerhedsburet og de ekstra chassisforstærkninger, som har været nødvendige for at kunne indbygge superbilens komponenter i et Juke-karrosseri.

OMP-racersæder i kabinen
Juke-R's fysiske størrelse ligner naturligvis Juke mere end GT-R. Bilen har samme længde (4.135 mm), højde (1.575 mm) og har samme akselafstand (2.530 mm) som Juke, mens bredden er øget fra 1.765 mm til 1.910 mm med buede hjulkasser, der omkranser de 20" støbte RAYS-aluminiumsfælge. I kabinen sidder føreren og passageren i OMP-racersæder og med alle betjeningselementer og instrumenter fra GT-R lige inden for rækkevidde.

I løbet af det 22-uger lange projekt har Nissan åbnet op for skabelsen af Juke-R og vist udviklingen lige fra dag ét. Dette er sket gennem en serie på 10 forskellige videofilm vist på både YouTube og Facebook – en serie, som er blevet set mere end 2,2 millioner gange på kun 10 uger. I dag udsendelses den samlede videofilm med hele historien om udviklingen og med bilen i hele sin dynamiske herlighed. De næste afsnit er planlagt til januar, når Nissan Juke-R kommer ud at køre på vejene.

Besøg forsikringsoversigten på Bilpriser.dk