2. oktober 2012 - Motor-magasinet

Selvkørende biler i USA
Californien tillader testkørsel af selvkørende biler.

De første testbiler har allerede kørt knap en halv million kilometer på vejene i delstaten Nevada, som tidligere har givet lov til disse tests. Billede Google.
Motor-magasinet

Morgendagens virkelighed
Californien tillader testkørsel med biler uden fører. Om fem år kan de selvkørende biler være mere udbredt. Californien gav onsdag lov til, at selvkørende biler må færdes på delstatens vegne som led i testkørsel for at udvikle de computerstyrede biler.
"Dette er science fiction, som bliver morgendagens virkelighed", sagde den californiske guvernør, Jerry Brown.

Det skete, da han underskrev loven ved en ceremoni i IT-giganten Googles hovedkvarter. Google er gået forrest i arbejdet med at udvikle den teknologi, der er nødvendig for at styre en bil uden en menneskehånd på rattet eller en fod på bremsen.

Annoncér gratis din brugte bil på Bilpriser.dk

Google-medstifter Sergey Brin siger ifølge den amerikanske tv-station CNN, at han håber, at denne type biler vil være udbredt på Californiens veje inden for fem år. "Jeg tror, at de selvkørende biler på dramatisk vis kan forbedre livskvaliteten for alle", siger Brin.
Brin nævner, at bilerne kan hjælpe blinde og andre, der ikke selv kan køre bil. "Nogle mennesker har et handicap, nogle er for unge, nogle er for gamle, og nogle gange er vi for påvirkede", siger han.

De første testbiler har allerede kørt knap en halv million kilometer på vejene i delstaten Nevada, som tidligere har givet lov til, at de førerløse biler må testes her.
Ifølge Sergey Brin har der ikke været nogen ulykker med bilerne, der bruger sensorer, videokameraer og kunstig intelligens til at styre gennem trafikken. Både i Nevada og Californien er det et krav, at der skal sidde et menneske bag rattet, som kan overtage styringen med de selvkørende biler, hvis det skulle blive nødvendigt, skriver Ritzau.

Besøg forsikringsoversigten på Bilpriser.dk