10. oktober 2012 - Toyota

Best Global Brands 2012
Toyota er den mest værdifulde bilproducent.

Toyotas brandværdi er ifølge Best Global Brand 30,3 mia. dollars – svarende til 175 mia. kr.
Toyota

Best Global Brands 2012
Toyota er endnu engang blevet kåret til verdens mest værdifulde varemærke blandt bilproducenter. Det viser den internationale analyse Best Global Brands 2012 fra den anerkendte og uafhængige konsulentvirksomhed Interbrand. Her har man fundet frem til de 100 virksomheder i verden med de mest værdifulde varemærker.

Verdens største bilproducent Toyota har også verdens mest værdifulde varemærke blandt alle bilproducenter. Det fastslår en ny undersøgelse fra analyse- og konsulent virksomheden Interbrand.

Vurdér gratis din bil på Bilpriser.dk

Brandværdi på 175 mia.
I undersøgelsen Best Global Brands 2012 er Toyotas såkaldte brandværdi steget 9 procent i forhold til undersøgelsen i 2011, hvilket sikrer det japanske bilfirma en plads i Top-10 blandt alle virksomheder i verden. Coca Cola indtager førstepladsen.

Toyotas brandværdi er ifølge Best Global Brand 30,3 mia. dollars – svarende til 175 mia. kr. Det er dobbelt så meget som værdien af varemærkerne hos fx Nike og Ikea.

Ifølge Interbrand skyldes Toyotas flotte resultat i vid udstrækning en meget høj kundeloyalitet, høj gensalgsværdi af bilerne samt en konstant fokus på miljørigtig transport i form af bl.a. fuld hybridbiler som fx Toyota Prius, Toyota Auris Hybrid og Toyota Yaris Hybrid.

Besøg forsikringsoversigten på Bilpriser.dk

Grønneste mærke
Det er kun tre måneder siden, at Toyota for andet år i træk opnåede førstepladsen som verdens mest grønne mærke af samme respekterede konsulentvirksomhed. Interbrand fremhævede her Toyotas topledelses konstante fokus på bedre miljø og bæredygtighed som nøglen til den japanske virksomheds succeshistorie.

Interbrand har lavet den omfattende internationale rapport Best Global Brands 2012 ved at sammenholde virksomhedernes igangværende investeringer med, hvordan virksomhederne administrerer deres navn og brand. Metoden, som er brugt i rapporten, tager højde for en lang række måder, hvorpå et brand forbinder og tilfører værdi til organisationen.