14. februar 2014 - Peugeot

Ny Peugeot 108
Den nye 108 lanceres på det danske marked i juni 2014

Efter at have fornyet sit modelprogram i både B og C segmentet, er Peugeot nu klar til at præsentere sin helt nye kompakte bybil.
Peugeot

Med et chic og moderne design er den nye 108 et frisk pust i den hastigt voksende mikroklasse. Nøgleordet er individualitet, og kunderne har mulighed for at skabe deres helt egen bil: 108 hatchback eller 108 Top! Cabriolet med forskellige deko, antal døre, farve mm.

Hver 108 har sin egen personlighed. En ny feature er den store touch skærm med Mirror Screen funktion, som inkluderer MirrorLink og AppInCar, hvilket gør skærmen til et spejl af brugerens smartphone. Herudover kan 108 fås med udstyr, som normalt hører hjemme i højere segmenter: bakkamera, automatisk aircondition, nøglefri oplåsning/låsning og start/stop knap.

Vurdér gratis din bil på bilpriser.dk
 
Peugeot 108 hatchback og Peugeot 108 Top! Cabriolet
Peugeot 108 bliver medlem af mærkets yngste modelprogram nogensinde og bidrager med sin modernitet til den produktoffensiv, der har kendetegnet Peugeot de seneste år.

Peugeots nye bybil fås i to versioner: 108 hatchback og 108 Top! Cabriolet, der begge kan styles i utallige kombinationer. Vælger man eksempelvis 108 Top!, kan foldetaget fås i sort, grå eller lilla, så det passer til den valgte farve på bilen. Af de otte farver, der er udvalgt til 108-familien, er to af dem designet helt eksklusivt til 108: Aïkinite, en gylden kobber og Red Purple, en unik lilla. 3-dørs versionerne fås i tofarvede udgaver, som er en kombination af Red Purple og Gallium Grey eller Lipzian White og Aïkinite.

Béatrice Garric, som er Brand Project Manager, forklarer hvorfor de mange kombinationsmuligheder har været essentiel i udviklingen af 108: ”Fra starten af projektet ville vi skabe en bil, som gør føreren glad. Med dens mange kvaliteter får 108 dig til at smile, hver dag. De mange kombinationsmuligheder gør, at alle får deres helt egen 108.”

Gå til Bilforsikringsoversigten her!

En bybil med stil
Et kig på fronten og man er ikke i tvivl om, at 108 er en Peugeot. Den kompakte bil er pakket ind i et elegant design, der både er trendy og signalerer kvalitet. Forlygterne er solidt forankret i karosseriet og på alle udstyrsniveauer består high-tech lygterne af en kombination af sort og krom, hvilket understreger løvens skarpe blik. LED køre- og positionslyset ligger som et øjenbryn over forlygterne og kørelyset i den robuste kromvinkel, der indrammer tågeforlygterne, består ligeledes af LED pærer.

Fronten og bagenden bindes sammen af en linje, der starter på motorhjelmen og fortsætter langs siden som én flydende bevægelse, der rundes af med rubinrøde baglygter. De er karakteriseret af 3D effekt, som får mærkets signatur med de tre løveklør til at træde frem. Bagklappen i glas med integrerede hængsler strækker sig fra spoileren og helt ned til læssekanten.

Indvendigt tilbyder 108 en komfortabel kabine, der er bygget intuitivt op for føreren med instrumenterne samlet foran rattet og let adgang til den 7” store touch skærm. I 108 Top! glider foldetaget nemt tilbage og giver en 80 cm bred og 76 cm lang åbning, der kan justeres i flere positioner til at være lige over forsæderne, over alle fire sæder etc. Når taget foldes ned, aktiveres en vinddeflektor automatisk.

Annoncér gratis din bil på bilpriser.dk
 
Komfort og smil på læben hver dag
En længde på 3.47 m og bredde på 1.63 m understreger, at 108 er en rigtig bybil, der med en venderadius på blot 4.80 m kan smutte ind og ud af byens trafikmylder og finde plads, hvor større biler må opgive. Men 108 er samtidig et eksempel på, at man godt kan være lille udenpå og stor indeni, idet bagagerummet kan rumme optil 196 liter med tire repair kit og 180 liter med reservehjul. Adgangen til bagagerummet er nemt med en lav læssekant (77cm) og 1 meters bredde mellem hjulkasserne, og splitbagsæderne kan i et snuptag foldes ned.
Med 108 tager Peugeot bybilen ind i en ny tid, hvor det at være online overalt er en selvfølge.

Som en option på Active-niveau og standard på Allure-niveau er 108 udstyret med en 7” stor touch skærm, der kan fungere som et spejl af brugerens smartphone ved hjælp af Mirror Screen funktionen, der er baseret på MirrorLink og AppInCar teknologierne. Man kan således betjene sin smartphone via touch skærmen og bl.a. bruge stemmestyring. Der er naturligvis taget højde for sikkerheden og derfor kan de forskellige funktioner bruges afhængigt af, om bilen kører eller ej. For eksempel kan navigation og musikapplikationer bruges ved kørsel.
 
Et effektivt motorprogram
Motorprogrammet består af fire effektive 3-cylindrede benzinmotorer:
1.0 e-VTi 68 hk 5-trins manuel gearkasse, 88 g CO2/km
1.0 VTi 68 hk 5-trins manuel gearkasse, 95 g CO2/km
1.0 VTi 68 hk 5-trins elektronisk gearkasse, 97 g CO2/km
Ny Puretech 1.2 VTi 82 hk 5-trins manuel gearkasse, 99 g CO2/km
I kombination med 108´erens lave vægt, fra 840 kg, giver disse motorer en god balance mellem vejgreb og komfort.

Gå til Billånsoversigten her!
 
Sikkerhed og køreglæde
Bag rattet opleves 108 som nem at styre og underholdende at køre i. Sporvidden er 1425 mm foran og 1420 mm bagtil. Den er enten monteret med 156/65 R14 dæk eller 165/60 R15 dæk med lav rullemodstand, som sammen med vægten bidrager til et lavt brændstofforbrug. Bremsesystemet indbefatter som standard: ABS, Electronic Brake Force Distribution, Emergency Collision Braking System og ESC. Bremsesystemet understøttes af 247 mm ventilerede bremseskiver for og 200 mm tromler bagtil. Alle motorerne har desuden Hill Start Assist. 108 har seks airbags som standard og de to bagsæder er udstyret med IsoFix beslag.