4. marts 2014 - De Danske Bilimportører

Stærk vækst i bilsalget
Bilsalget fortsætter med at vokse kraftigt.

Volkswagen Golf er en af danskernes foretrukne biler.
De Danske Bilimportører

Bilsalget fortsætter med at vokse kraftigt. I februar kom hele 14.759 nye biler ud på de danske veje for første gang. Det er rekord for februar og en stigning er på over 20% i forhold til samme måned sidste år. Også varebilerne startede året godt og voksede i februar med 13% sammenlignet med februar 2013.

"Det er en meget stærk og kraftig vækst vi ser i februar. Væksten fra 2013 fortsætter i det nye år med ekstra styrke og det er imponerende i lyset af, at bilsalget i de seneste år har allerede har sat en række rekorder. Det er en historisk forandret bilmarked og vi er i gang en længe tiltrængt fornyelse af bilparken til gavn for både klima og sikkerhed”, siger Bent Mikkelsen, adm. direktør hos De Danske Bilimportører.

Han forventer på baggrund af udviklingen i februar, at også 2014 bliver et godt år for bilsalget.
”Vi er kun to måneder inde i året, så det er alt for tidligt at tale om nye rekorder, men med den kraftige vækst i salget, vi har set indtil nu, samt nye modeller på vej, så forventer vi overordnet et positivt marked i hele 2014”, siger Bent Mikkelsen.

Vurdér gratis din bil på bilpriser.dk


Varebiler også i fremgang
Varebilsmarkedet kom ligesom personbilerne igennem februar med tocifrede vækstrater. 1.920 nye varebiler betød, at varebilsmarkedet voksede med 13% sammenlignet med februar 2013. Dermed fortsatte varebilerne fremgangen fra januar efter ellers, at have udviklet sig fladt gennem 2013.

”Den kraftig vækst i varebilssalget hænger uden tvivl sammen med bedringen i dansk økonomi. Salget er i dag koncentreret omkring erhvervslivet og investeringslysten her giver basis for forventninger om meget positiv udvikling. Det giver optimisme for de de kommende måneder”, siger Bent Mikkelsen.

Gå til Forsikringsoversigten her!


Lastbiler i tilbagegang
Indregistreringen af nye lastbiler faldt i februar med 12% procent. Der blev indregistreret 212 nye lastbiler – et fald fra 241 lastbiler i februar 2013.

"Selvom tilbagegangen er tocifret er der tale om en relativt beskeden nedgang i antallet af nyregistrerede enheder, og nedgangen er langt mindre end i januar. Dermed ser det ud til at markedet er ved at rette sig relativt hurtigt efter indførslen af nye Euro-normer, hvilket førte til et meget stort antal registreringer i slutningen af sidste år” slutter Bent Mikkelsen.