• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
26. november 2002 - sportscartesting.com

Svensk superbil i Italien

Den svenske Koenigsegg CC testes på højhastighedsbane

Det svenske Det svenske "kongeæg", måske verdens hurtigste sportsvogn.

Af sportscartesting.com
LIGE OVRE I Skåne bor Christian von Koenigsegg. I en smuk trelænget gård har han udtænkt og bygget den ultimative drøm af en sportsvogn, flad-som-en-flynder sportsvognen, der har fået hans eget navn - Koenigsegg.

Lige siden introduktionen har svenskeren jagtet titlen "Verdens hurtigste sportsvogn". Og for et par dage siden skulle beviset falde. Derfor gennemførte Koenigsegg den første højfarts-test på Nardo/Prototipo banen i Italien.

Våd vej
Testen blev gennemført uofficielt og uden besøg af pressen af hensyn til risikoen, fortæller svenskerne. Koenigsegg lejede den 12 kilometer lange bane nogle timer for at gennemføre testen, der skulle føre frem til den endelige rekord.

Testkører var Mr. Loris Bicocchi, og han var udmærket tilfreds med bilens højfartsstabilitet. Imidlertid satte regnen ind kun én time inde i testen. Alligevel nåede bilen op på en foreløbig hastighed på 365 kilometer i timen - og det uden at presse bilen frem til dens absolutte formåen.

Christian von Koenigsegg:
"Denne dag var en afgørende milesten for CC. Den har nu bevist, at den vitterligt kan være med i feltet af absolutte superbiler. Bilen har vist sine fartevner på Nardo - vi vil fortsætte med at skubbe til grænsen, og jeg er sikker på, at vi inden længe er i stand til officielt at slå fast, at Koenigsegg er verdens hurtigste sportsvogn".

FAKTA
· Koenigsegg CC V8
· Highspeed test på Nardo, Italien
· Topersoners roadster / coupe
· Centermotor, baghjulstræk
· 4,6 liters V8 DOHC
· 655 hestekræfter ved 6.500 omdrejninger i minuttet.


SE MERE PÅ SPORTSCARTESTING.COM
På sportscartesting.com kan du se flere billeder, læse om andre vilde sportsvogne og få andet guf med højt oktantal.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.