Handelsguide - Bilpriser.dk

Hvordan kan jeg udbedre lakskader på både ydre laklag og grunderlag (hul ind til pladen)?

Af ask-alex.dk
Lakskader, hvor grunderlaget er skadet, skal udbedres med det samme. Lakken og grunderlaget beskytter bilens metal, og er disse skadet, er der ikke langt til et rustangreb. Ofte vil man kunne se den første overfladerust i løbet af få dage. Heldigvis er denne type lakskader ikke særlig svære at reparere; det gælder mere om at få det gjort i en fart.

Du skal bruge:

  • Fint og groft sandpapir eller smergellærred
  • En lille spids pensel
  • En lidt større pensel til påføring af grundmaling og lak
  • Grundfarve
  • Originalfarve
  • Et stykke pap
  • Fortynder
  • Ren, blød klud
  • Voks til voksbehandling
1. Forberedelse:
Vask bilen, og lad den tørre helt. Gennemgå grundigt hele bilens lakerede overflade. Marker evt. alle lak- og rustskader med et lille stykke malertape el.lign., så alle angrebne steder er lette at finde igen. Sørg for god udluftning, hvis du skal lakere.


2. Slib det skadede område, indtil det føles jævnt med det omgivende område. Start evt. med lidt grovere sandpapir, og slut af med meget fint sandpapir. Alle spor af overfladerust på metallet skal være fjernet.


3. Fjern alt slibestøv med en ren klud. Påfør ny grundmaling med spray eller pensel alt efter det skadede områdes størrelse. Giv det evt. to gange, og lad det tørre helt efter hver påføring.



4. Når grundmalingen er helt tør, skal du lakere med originalfarven. For at begrænse laktågen når du spraymaler, skæres en skabelon i pap eller avispapir. Skær papskabelonen i form som det område, der skal lakeres, men lav det lidt større. Hvis du laver den af avispapir, klæbes den på med malertape.


5. Ryst spraydåsen grundigt i et minuts tid. Hold papskabelonen ca. 5 cm ud fra det område, der skal lakeres, og hold spraydåsen ca. 20 cm fra skabelonen. Spray behersket på ad flere omgange, indtil skaden ikke længere ses.


6. Begynder lakken at løbe, fjernes al lakken med en klud vædet med fortynder, og sprøjteprocessen gentages. Giv det nylakerede område en voksbehandling, men først når den nye lak er tørret helt igennem.

Karosseriområdets forfatter
Hos ask-alex.dk kan du finde svar på spørgsmål om alt mellem himmel og jord: biler, både, stueplanter og meget andet.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.