• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
27. april 2001 - Volkswagen

Passat V6 Stavad

Luksusbil opkaldes efter tidligere skatteminister

Volkswagen hædrer Ole Stavad for at få flere direktører til kigge på Passat. Volkswagen hædrer Ole Stavad for at få flere direktører til kigge på Passat.

Af Jeppe Lykke Hansen
Volkswagen i Danmark har netop søsat et noget utraditionelt pr-stunt ved lidt spydigt at opkalde en bil efter tidligere skatteminister Ole Stavad.

Mens Ole Stavad stadig var landets skatteminister, ændrede han firmabilsbeskatningen, så især dyrere firmabiler blev langt hårdere beskattet end tidligere.

En Jaguar blev for dyr
Inden Stavads nye regler trådte i kraft i foråret 2000 blev en Jaguar for eksempel og en Passat stort set beskattet ens, men efter blev en Jaguar pludseligt beskattet som en Jaguar. Og det har efter alt sandsynlighed fået en del direktører til at kigge på en Passat i stedet.

Men den nye skattelov betød også, at firmabiler i prislejet mellem 300.000 og 487.500 kroner blev lidt blidere beskattet end før. Prisen på "ministerbilen" kommer derfor til at ligge på 487.498 kroner.

193 heste 238 kilometer i timen
Passat Stavad har firhjulstræk, V6-motor med 193 HK og en tophastighed på 238 kilometer i timen. Derudover har bilen fuldautomatiske klimaanlæg, alcantara-beklædte elektrisk indstillelige sportssæder med memory-funktion og elektriske sidespejle.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.