• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
25. februar 2009 - Bilpriser.dk og Erhvervsbladet.dk

Grøn skat på firmabiler

Firmabilister straffes, hvis de vælger en tørstig firmabil

Der er ekstraskat på vej til folk med tørstige firmabiler som denne Bentley. Der er ekstraskat på vej til folk med tørstige firmabiler som denne Bentley.

Bilpriser.dk
Grøn "misundelsesafgift" på fri bil
Regeringen foreslår i sit skatteudspil en række stramninger for brugere af varebiler og  firmabiler.
Det helt nye, som Bilpriser.dk netop har fået detaljer om i Skatteministeriet, er en grøn "misundelsesafgift" på firmabiler. Har man fri bil, vil der ifølge forslaget blive lagt et beløb, der svarer til ejerafgiften, oven i værdien af fri bil. Med andre ord: Vælger man en tørstig bil - f.eks. en benzinbil, der kører 7 km/l med en ejerafgift på f.eks. 10.920 kr. om året - vil dette beløb blive lagt til værdien af fri bil og blive beskattet - typisk med topskat.

Flere smæk til ejere af gulpladebiler, især med dieselmotorer
Ejere af dieselbiler uden partikelfilter, også varebiler, vil skulle betale 1.000 kr. i afgift om året.
Desuden kan ejere af varebiler se frem til at skulle betale grønne afgifter i stedet for vægtafgift. Det vil i gennemsnit betyde ekstra 3.000 kr. om året, har Erhvervsbladet.dk regnet ud. Privatbenyttelsesafgiften for privat benyttelse af varevogne, typisk 5.040 kr. om året, består, oplyser Skatteministeriet til Bilpriser.dk. Det bliver med andre ord ekstremt dyrt at køre privat i en tørstig varebil med dieselmotor uden partikelfilter.

Slut med 1998-varebilsfidus
Varevogne fra før 3. juni 1998 mister ifølge forslaget deres særstatus. Det vil sige, at selv om ejerne har betalt overpriser for dem på grund af nul privatbenyttelsesafgift, sidestilles de ifølge forslaget med nyere varebiler. Der kører 115.000 af den slags rundt på vejene, oplyser Erhvervsbladet.dk.
Omlægningen vil også betyde, at tørstige taxier straffes, mens sparsomme belønnes. Detaljerne herom er ikke fremlagt endnu.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.