• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
20. juli 2009 - Volvo

Moore vælger Volvo

Rollen som Helgenen gjorde Roger Moore til Volvo-fan.

Roger Moore med den P1800, der gjorde ham til Volvo-fan. Roger Moore med den P1800, der gjorde ham til Volvo-fan.

Volvo
Fra Volvo P1800 til C70
Det startede ved et tilfælde med en Volvo P1800, men lige siden har Sir Roger Moore kørt mange Volvo-biler. For nylig fik han leveret endnu en - en sølvfarvet Volvo C70.
I begyndelsen af 1960'erne var "Helgenen" en af Englands mest populære TV-serier. Helten i serien, Simon Templar, var en slags moderne Robin Hood-figur, en gentlemanagtig velgører og eventyrer.

Ingen engelske fabrikker ville levere en bil
Da serien startede i 1962 fik en relativt ung skuespiller ved navn Roger Moore hovedrollen. Det lå i rollens karakter, at han skulle køre i en elegant og sportslig bil. Man rettede henvendelse til alle engelske bilproducenter, men ingen var interesserede i at levere en bil til den nye TV-serie.
Produktionsleder, Johnny Goodman, havde en god ven, som arbejdede i politiet. Han gav Goodman et tip om en ny, fræk bil, han havde set i Londons gader. En Volvo P1800. TV-selskabet sendte Moore på besøg hos en Volvo-forhandler, og så var den sag afgjort – "Helgenen" kom til at køre Volvo.
TV-serien fik hurtigt succes i England og derefter i mange andre lande. Templars Volvo P1800 var med gennem hele serien og fungerede desuden som Roger Moores privatbil i mange år.

Trofast og tilfreds Volvo-kunde
Siden da har Sir Roger Moore haft et særligt forhold til Volvo. Hans hustru, Lady Christina Moore, er svensk født, så parret er tit i Sverige, og under besøgene har de altid kørt Volvo.
For ti år siden købte Sir Moore en Volvo, og siden da har han købt et par biler, nu senest en sølvfarvet Volvo C70, som han fik leveret til sit sommerhus i Monaco. Han er desuden i gang med at bytte sin Volvo XC90 til en ny XC60.

"Thank God it was a Volvo"
For nogle år siden var Sir Roger Moore med hustru Christina i Sverige for at stå for udlodningen af en P1800 i det svenske TV-program Bingolotto.
På vej til studiet blev den bil, selskabet kørte i, involveret i en sidekollision. Alle steg uskadte ud af bilen, og Moore konstaterede: "Thank God it was a Volvo".
"Der er ingen som helst tvivl om, at Volvo er den sikreste bil i verden," sagde Sir Roger Moore, da han hentede sin seneste Volvo, en C70.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.