• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
20. juni 2001 - Toyota

Lundgaard i fortsat kamp

Toyota Castrol Team sluttede på en førsteplads i Teams Cup

Henrik Lundgaard og Jens Christian Anker hyldes efter det flotte resultat i Grækenland. Henrik Lundgaard og Jens Christian Anker hyldes efter det flotte resultat i Grækenland.

Af Jeppe Lykke Hansen
I den brændende græske hede kæmpede Henrik Lundgaard og Jens Christian Anker sig frem til et af deres bedste VM-resultater nogensinde.

Det danske Toyota Castrol Team sluttede på en førsteplads i FIA Teams Cup efter weekendens Acropolis Rally og befinder sig nu på en 11. plads generelt.

Vindende WRC
Placeringen betyder, at de nu deler førstepladsen i kampen om verdensmesterskabet for private kørere med deres finske teamkammerat Pasi Hagström, der også kører i en Toyota Corolla WRC.

Drama
De støvede og hullede græske grusveje gav teamet masser af problemer undervejs. Allerede første dag slog en stor sten hul i bilens bundkar, og olietrykket faldt drastisk. Men teknikerne fik hurtigt skiftet bundkaret, og holdet kunne fortsætte.

Senere i løbet brækkede en bolt af forreste venstre støddæmper og på sidste dag ødelagde en brækket fælg bremserne på det ene forhjul.

Tæt løb
Disse episoder kostede vigtige minutter, men da rivalen Pasi Hagström tæt på mål måtte udgå, var danskerne pludselig placeret i en gunstig position og kunne slutte som sejrherrer blandt de private hold i løbet.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.