• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
25. juni 2001 - Porsche

Porsche hædrer BMW

Mændene bag 'Valvetronic' får Ferdinand Porsche-prisen 2001

Nok laver BMW biler, der kan konkurrere med Porsche, men det afholdt ikke Porsche fra at hædre BMW for den fremragende Valvetronic-teknologi. Nok laver BMW biler, der kan konkurrere med Porsche, men det afholdt ikke Porsche fra at hædre BMW for den fremragende Valvetronic-teknologi.

Af Jeppe Lykke Hansen
Fredag uddelte Porsche for tolvte gang "Professor Ferdinand Porsche-prisen", som tildeles personer, der har udviklet noget, der vil påvirke auto-teknikkens fremtid.

Det blev to tyske ingeniører fra BMW, der kunne køre deres "Bimmere" til Wien, hvor prisen blev uddelt på Wiens Tekniske Universitet.

Arveprinsessen
Prisen på 50.000 Euro, svarende til 372.645 danske kroner, blev overrakt af Louise Piëch, der er datter af prisens indstifter, Professor Ferdinand Porsche selv.

De to ingeniører, Dr. Ing. Harald Unger på 38 år og Dr. Manfred Klüting på 46 år, fra BMW modtager prisen for deres udvikling af Valvetronic-teknologien med variabel ventilstyring.

Begrundelsen for tildelingen af prisen var, at Valvetronic-teknikken giver højtydende benzin-motorer egenskaber, der rent brændstofforbrugsmæssigt nærmer sig diesel-motorer, og derved tager det bedste fra de to verdener.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.