• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
25. juni 2001 - Hyundai

Diesel-aftale

Hyundai og Daimler-Chrysler bygger avanceret diesel-motor

Hyundai og Daimler-Chrysler har givet håndslag på en ny fælles produktion af diesel-motorer til den nette sum af 1,6 milliarder kroner Hyundai og Daimler-Chrysler har givet håndslag på en ny fælles produktion af diesel-motorer til den nette sum af 1,6 milliarder kroner

Af Jeppe Lykke Hansen
Hyundai Motor Company og Daimler-Chrysler vil etablere en ny fælles virksomhed, der skal producere dieselmotorer til erhvervskøretøjer.

50/50
Det nye selskab ejes ligeligt af Hyundai Motor Company og Daimler-Chrysler, og den samlede investering vil løbe op i 1,6 milliarder danske kroner.

Den nye virksomhed vil øjeblikkeligt begynde at forberede produktionen af Daimler-Chryslers dieselmotorer og dermed tages første skridt mod at realisere aftalen om strategisk alliance mellem de to koncerner.

Avancerede motorer
Motorerne i 900-serien, som den nye serie vil blive kaldt, skal fremover anvendes i tre ud af fire af Hyundais erhvervskøretøjer.

900-serien opfylder Euro III miljønormen og kan senere tilpasses til den kommende Euro IV-norm.

Korea indfører Euro III normen fra 2004, og aftalen med Daimler-Chrysler er timet, så Hyundai Motor Company har mulighed for at leve op til krav på såvel hjemmemarkedet som eksportmarkederne.

De nye motorer vil, efter hvad Hyundai selv oplyser, udnytte brændstoffet 10 procent bedre end andre motorer i klassen og give 12 procent højere ydelse.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.