• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
3. juli 2001 - Mazda

Ny sportshybridbil

Konceptbil varsler om en fremtid på både el og benzin

Mazda MX Sport Tourer er stadig kun en konceptbil, men den giver uden tvivl et godt billede af fremtidens Mazda. Mazda MX Sport Tourer er stadig kun en konceptbil, men den giver uden tvivl et godt billede af fremtidens Mazda.

Af Jeppe Lykke Hansen
Konceptbilen MX Sport Tourer er Mazdas bud på fremtidens bil. Og Mazda ved, at de får meget at skulle leve op til.

Miljøreglerne vil gradvist blive mere og mere skrappe samtidigt med, at bilisterne bliver mere og mere forvænte.

Svært at gøre alle tilfredse
Udfordringen ligger i at leve op til næsten uopfyldelige miljøkrav uden, at brugerne skal gå ned i hverken komfort eller køreegenskaber.

Fremtidens bilkøbere vil kræve miljøvenlige biler, men de vil også kræve både store og sjove biler.

Stor, sjov og miljøvenlig
Mazdas løsning på problemet, beskriver de selv som "generationen efter næste generation." Den skal give brugerne en bil, sjov som en sportsvogn, rummelig som en stationcar og absolut udstødningsfri ved bykørsel.

Fremdriften skal komme fra et hybridsystem bestående af en højtydende 2,0 liter letvægts benzinmotor kombineret med en el-motor.

Over store afstande vil benzinmotoren trække bilen på alle fire hjul, mens i byerne, hvor bilen vil køre fuldstændigt uden udstødning, trækker el-motoren kun på baghjulene.

Usportslig el-drift
Foreløbigt har det dog ikke lykkedes for Mazda at give MX Sport Tourer sportslige egenskaber ved el-kørsel, da bilen ikke vil kunne køre meget over 50 kilometer i timen.

Med benzinmotoren slået til, vil bilen kunne køre som enhver anden sportslig Mazda, men firehjulstrækket vil gøre det muligt at køre off road og pløje sig igennem snedriver og lignende. Men det er selvfølgeligt knap så miljøvenligt, som det er sjovt.

Mazda MX Sport Tourer har en længde på 4,575 meter, en bredde på 1,79 meter og en højde på 1,43 meter.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.