• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
18. januar 2010 - Ford

Ford nr. 1 i Danmark

For første gang i 22 år har Ford solgt flest biler i Danmark.

Ford Fiesta ergået som varmt brød, og det har bragt Ford til tops i Danmark. Ford Fiesta ergået som varmt brød, og det har bragt Ford til tops i Danmark.

Ford
Ford i spidsen
Med en imponerende markedsandel på 15,8 procent af det samlede salg i december tager Ford føringen på det danske marked. For hele 2009 endte Fords samlede markedsandel på i alt 10,4 procent. Det gør Ford til det mest solgte mærke i Danmark.
Glæden fornemmes i den danske Ford-organisation, der skal helt tilbage til 1997 for at matche dette resultat. Med en stigning på 2,8 procentpoint blev Ford Danmark samtidig den absolutte højdespringer målt på markedsandele blandt de 19 europæiske Ford  søsterselskaber.

Den helt store vinder er Ford Fiesta

Den helt store vinder blandt Fords personbiler er Fiesta, hvis markedsandel steg fra 0,9 procent i 2008 til 2,7 procent i 2009 og resulterede i en fremgang på hele 191,9 procent. Ford Ka oplevede samtidig en stigning på 117,3 procent - fra 0,5 til 1,1 procent.
Men også Fords større modeller har på trods af voldsomme ændringer i segmentfordelingen på markedet klaret sig godt. Ford Mondeo er gået frem med 0,2 procent. Ford S-MAX steg med 44,6 procent til en markedsandel på 0,6 procent. Galaxy oplevede en tredobling i salget fra en markedsandel på 0,1 procent i 2008 til 0,3 procent i 2009.
Både S-MAX og Galaxy har ikke blot øget deres markedsandel, men samtidig haft en stigende volumen - hvilket er lidt af en præstation i et segment, der i 2009 oplevede et fald på 25 procent.

Ford Transit atter den mest solgte varevogn over 2.500 kg
På det trængte varevognsmarked ender Ford Transit for tredje år i træk som den meste solgte varevogn på over 2500 kg, med en markedsandel på 9,0 procent for hele 2009. På samme vis er Transit Connect den mest solgte varevogn på under 2500 kg med en markedsandel på 5,9 procent for hele året.

Ford tror, at nye modeller vil være med til at fastholde salget

Ford glæder sig over det gode resultat, men er allerede fokuseret på at komme rigtigt i gang med 2010. "Vi vil gerne sige tak til kunderne for deres opbakning i 2009 og sætter i den forbindelse stor pris på vores samarbejde med Ford-forhandlerne. Det, der samtidig er specielt positivt for Ford, og som gør at fremtiden tegner lys, er alle produktnyhederne
som vi kommer til at præsentere i løbet af det kommende år" siger James Read, administrerende direktør i Ford Danmark.

Mere økonomiske motorer til Ford Mondeo i år

Ford lancerer snart ny S-MAX og ny Galaxy. Og med disse modeller introduceres samtidig Fords globale EcoBoost benzinmotorer, der kombinerer den nyeste turbo-teknologi og direkte brændstof-indsprøjtning med en lav cylindervolumen.
Resultatet er en bedre præstation fra en mindre motor og kombineres smukt med en forbedret brændstofsøkonomi og lavere CO2-emissioner.
Ford kommer også med nye, opdaterede dieselmotorer med forbedret brændstofforbrug og lavere CO2 emission. Disse motorer vil også være tilgængelige på Ford Mondeo i løbet af foråret. Desuden bliver Ford Powershift gearkasse med dobbelt-kobling for første gang tilgængelig i Fords C/D segment.
Til efteråret lanceres også den nye Ford C-MAX i to versioner - en 5-sæders version og en 7-sæders version med skydedøre.

"Alt tegner til, at vi også i år kan blive en af de vigtigste spillere på markedet", fastslår Ford-direktør Read.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.