• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
20. januar 2010 - Peugeot

Peugeot Eco Cup i Europa

Peugeot lancerer det første europæiske mesterskab i miljøvenlig kørsel

I Peugeot Eco Cup dystes der i at bruge mindst muligt brændstof på 1.000 km. I Peugeot Eco Cup dystes der i at bruge mindst muligt brændstof på 1.000 km.

Peugeot
Paris - Geneve
Fire deltagere fra 18 europæiske lande, heriblandt Danmark, skal konkurrere i henholdsvis en 207 HDi 90 hk, en 308 HDi 110 hk, en 3008 HDi 110 hk og en 5008 HDi 110 hk om at bruge så lidt brændstof som muligt over en strækning på 1.000 km.

Tilmelding
Man kan i Danmark tilmelde sig mesterskabet fra den 19. januar til den 10. februar på Peugeots hjemmeside.
De fire deltagere fra hvert land (som ledsages af en co-driver efter eget valg) vil blive udvalgt i overensstemmelse med reglerne og med udgangspunkt i deres viden om miljøspørgsmål.

Take-off d. 28. februar 2010- kåring af vindere 2. marts
De 72 biler vil have take-off fra Paris søndag den 28. februar 2010 med Genève som det endelige mål og skal følge en obligatorisk rute på 1.000 km, som skal gennemføres på mellem 30 – 36 timer.
Der vil være fire deltagere, som bliver belønnet for deres evne til at køre mest miljørigtigt. Den deltager, i hver model-kategori, som kan præstere det laveste brændstofforbrug efter de 1.000 km, vinder en ny bil af samme model.
Vinderne vil blive offentliggjort på Peugeots stand på Genève Motor Show tirsdag den 2. marts, hvor de vil få overrakt nøglerne til deres nye bil af Peugeots generaldirektør, Jean Marc Gales.

Formål med mesterskabet
Peugeots ambition med ”Peugeot Eco Cup” er:
- At fremme og tilskynde til miljøvenlige kørevaner
- At gøre bilister opmærksom på, at miljøvenlig kørsel ikke kun er til gavn for miljøet, men også pengepungen.
Peugeot er blandt de ledende bilproducenter i Europa, når det gælder lavt brændstofforbrug og lav CO2-udledning: I 2009 udledte 50 % af Peugeots salg i Europa mindre end 130 g/CO2 pr. km.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.