• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
27. januar 2010 - Novozymes

US-biler kører på papir

Novozymes kan omdanne papir og pap fra regeringskontorerne til sprit.

Ford F 150 flex-fuel kører på sprit, der er lavet af regeringspapirer. Ford F 150 flex-fuel kører på sprit, der er lavet af regeringspapirer.

Novozymes
Biler kører på papir
I USA's hovedstad Washington har danske Novozymes og det amerikanske firma Fiberight netop præsenteret to biler, der kan køre på papir og pap fra regeringskontorerne i Washington! Den ene er en Chevrolet HHR flex-fuel, den anden er en Ford F 150 flex-fuel.

Papir og pap bliver til sprit, som blandes med benzin
Bilerne kører ikke direkte på papir og pap, men en blanding af 85 pct. sprit og 15 pct. benzin. Alkoholen er lavet på affaldspapir og affaldspap, som derfor ikke skal brændes af eller igennem en miljøbelastende genanvendelsesproces. Pappet og papiret er blevet overhældt med vand og en smule sukker og så tilsat en god blanding af Novozymes enzymer. Herefter er slutproduktet blevet destilleret, og alkoholen er blevet blandet med en smule benzin. Også grønt affald, andet affald og energiafgrøder kan bruges til fremstilling af bio-sprit.

I 2009 medvirkede Novozymes enzymer til at fabrikere så meget bio-sprit, at det modsvarer til en CO2-reduktion på 27 mio. ton. Det svarer til at fjerne 7 mio. biler fra vejene!

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.