• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
28. januar 2010 - SKAT

Straf til tørstige varebiler

Statens sugerør er fra nytår begyndt at gå langt ned i varebilejernes lommer.

Tørstige varebiler kan koste op til 25.060 kr. i årlig ejerafgift. Denne Ford er billigere. Tørstige varebiler kan koste op til 25.060 kr. i årlig ejerafgift. Denne Ford er billigere.

SKAT / Bilpriser.dk
Straf for tørst
At være ejer af en varebil på gule plader eller på papegøjeplader er fra nytår blevet en dyr fornøjelse. SKAT har for alvor fået gang i sit store sugerør.
Mange varebilejere med tørstige varebiler kan se frem til klækkelige ekstraudgifter, da ejere af varebiler under 3.500 kg registreret første gang som nye efter 18. marts 2009 nu skal betale "grøn" ejerafgift i stedet for vægtafgift.
Højeste afgift er nu 25.060 kr. om året for en dieselbil, der kører under 5,1 km/l. Et mere typisk eksempel - en dieselvarebil, der kører under 9,4 men ikke under 8,7 km på literen - skal der betales 12.180 kr. om året for.
Har man ikke partikelfilter på sin dieselvarebil registreret første gang som ny efter 18. marts 2009 , vanker der desuden en strafafgift på 1.000 kr. om året. Også selvom der ikke findes partikelfilter til eftermontering til ens bil.

Find reglerne på SKAT.dk og hvorlangtpaaliteren.dk
Flere læsere af Bilpriser.dk's nyhedsbrev har på grund af de nye regler opfordret os til at skrive om de nye ejerafgifter på varebiler erhvervet efter 18. marts 2008. Og de er her, plukket fra SKAT.dk:

"Ejerafgiftsloven

Afgift af personbiler, der er registreret første gang den 1. juli 1997 eller senere, og som er indrettet til befordring af højst 9 personer føreren medregnet.
Fra 1. januar 2010 omfatter afgiften endvidere varebiler, der er registreret føreste gang som nye den 18. marts 2009 eller senere.
Af personbiler, der er indregistreret første gang før 1. juli 1997 og af varebiler, der registreret før den 18. marts 2009, betales vægtafgift, jf. Vægtafgiftsloven."

www.hvorlangtpaaliteren.dk kan man se, hvor meget ens varebil (eller bil) forbruger.

Man kan se taksterne hos SKAT.dk her

Læs også Varebilanalysen 2010 fra Bilpriser.dk her

For varebiler over 3.500 kg skal der stadig betales vægtafgift.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.