• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
1. februar 2010 - Hyundai

Nyt hjerte til Santa Fe

Hyundai Santa Fe kører 7,3 pct. længere på literen end forgængeren.

Den ny Hyundai Santa Fe har fået en "hjertetransplantation". Den ny Hyundai Santa Fe har fået en "hjertetransplantation".

Hyundai
Forbedret Santa Fe
Hyundai introducerer nu den nye Santa Fe facelift, som byder på forbedringer af både motor og gearkasse. Forbedringer, der tilsammen resulterer i godt nyt for miljø og brændstoføkonomi. Eksempelvis kører Santa Fe facelift 2.2 diesel 7,3 % længere på literen end sin forgænger, og CO2 udledningen er reduceret med 8 % til 176 g/km.

Snarere en hjertetransplantation end et facelift
Facelift - eller ansigtsløftning - er den betegnelse, bilproducenter verden over bruger, når de introducerer en ny, opdateret version af en eksisterende model. I tilfældet Hyundai Santa Fe, er der dog snarere tale om et helt nyt hjerte. For godt nok har bilens udvendige og indvendige styling fået en opstrammer, men den helt store forandring ligger gemt under kølerhjelmen. I bilens motor!

Ny R-motor
med 197 hk og et moment på hele 422 Nm
Her finder man Hyundai’s nye R-dieselmotor 2.2, som er udstyret med et tredje generation Common Rail system med piezoelektrisk indsprøjtning udviklet af Bosch. Motoren har en maks. ydelse på 197 hk, 27% mere end  forgængeren, og et maks. drejningsmoment på 422 Nm ved 1.800-2.500 omdr. Motoren er tilkoblet den seneste 6-trins manuel gearkasse, og fås også med den helt nye 6-trins automat gearkasse, som sikrer motoren større ydeevne, bedre brændstoføkonomi og øget accelerationsevne.

Masser af kræfter til campingvognen eller hestetraileren

Motoren har masser af saft og kraft, og tilgodeser i den grad behovene hos bilister, der har campingvogn eller hestetrailer med på slæb. Her er Santa Fe oplagt, og samtidig kan man rulle derudaf med god samvittighed. Motoren er udstyret med dieselpartikelfilter og imødekommer dermed Euro-5 kravene.  Santa Fe facelift 2.2 diesel kører 7,3 % længere på literen end sin forgænger. Det er godt nyt for pengepungen og for klimaet, idet CO2-udledningen er reduceret med 8 % til 176 g/km.

”Miljø-kørelærer” i instrumentbrættet
”ECO coach” er en helt ny feature i Santa Fe facelift  aut., som har til formål at sikre, at bilen får mere ud af dråberne i tanken. Med ”ECO coach” har føreren en ”miljø-kørelærer” i instrumentbrættet, der via et ”ECO” ikon lyser rødt, hvidt eller grønt i bilens instrumentering alt afhængig af førerens brændstofbesparende kørerevne. I modeller med manuel gearing, blinker ”ECO” ikonet, når det optimale gearskiftepunkt er nået.

Hyundai tror på fremtidens SUV

SUV’erne har til dato udgjort en af hjørnestene i Hyundai’s europæiske succes. Også i Danmark har Santa Fe været meget populære. At SUV-salget under finanskrisen er presset helt i bund, rokker ikke ved Hyundai’s tro på, at Santa Fe facelift og afløseren for Hyundai Tucson - Hyundai ix35 som introduceres til foråret - kan bidrage til at flytte Hyundai-mærket til en ny og endnu bedre position i Danmark:
”Krisen har slettet SUV-salget af landkortet. Men nu hvor de finansielle markeder igen begynder at vise positive tendenser, er Hyundai klar med to attraktive SUV’ere, som er kendetegnede ved at være mere skånsomme mod miljøet og mod forbrugerens pengepung end forgængerne”, udtaler Niels Rønnebech, direktør for Hyundai i Danmark.

I Danmark kan Hyundai Santa Fe bestilles i varianten 2.2 CRDi diesel 4WD med 6-trins manuel gearkasse eller automatgear. Varianten har som standardudstyr blandt andet fartpilot, 18’’ alu fælge, integreret blink i sidespejlene, ESP, dobbelt udstødning og integreret radio med USB/AUX-tilkobling. Priserne er:

2.2 CRDi diesel 4WD:         537.995 kr.
2.2 CRDi diesel 4WD aut.:        564.995 kr.

Alle priser er ekskl. metallak 6.495 kr. og leveringsomkostninger 3.680 kr.


BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.