• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
5. februar 2010 - Volkswagen

Golf er mest sikker

Volkswagen Golf fik bedste EuroNCAP-bedømmelse i 2009.

Volkswagen Golf var den bilmodel, der fik bedste EuroNCAP-karakterer i 2009. Volkswagen Golf var den bilmodel, der fik bedste EuroNCAP-karakterer i 2009.

Volkswagen
Golf mest sikker
EuroNCAP instituttet i Bruxelles har netop offentliggjort de samlede resultater af samtlige crashtests foretaget af instituttet i 2009 og dermed sat navn på årets sikreste bil: Volkswagen Golf. Golf kan med et samlet pointtal på 103 kalde sig årgangens sikreste bil.

33 biler testet efter de skærpede regler
Golf modtog tilbage i 2008, de eftertragtede 5 stjerner fra EuroNCAP. I årene fra 1997 og frem til 2008 testede EuroNCAP udelukkende bilens sikkerhed ved sammenstød frontalt og fra siden, ligesom man også testede fodgængersikkerhed. Men i 2009 skærpede EuroNCAP reglerne og man testede Golfen på ny. I den seneste testrunde overbeviste Golf i samtlige kategorier: Beskyttelse af voksne passagerer, børnesikkerhed, fodgængersikkerhed og sikkerheds- og
førerassistentsystemer. Det var netop i denne test, at Volkswagens bestseller opnåede de fem NCAP-stjerner og hele 103 points. Alt i alt testede EuroNCAP 33 biler efter de skærpede regler i 2009.

Også de elektroniske sikkerhedssystemer tæller
I bedømmelsen indgår også en vurdering af bilens elektroniske sikkerheds- og førerassistentsystemer, der kan være med til at forhindre ulykker og hårde kvæstelser. Her står Golf sig ganske godt med bl.a. ESP, ABS med bremseassistent, hjulspinsregulering og elektronisk differentialspærre. Desuden har Golf Isofix til to barnestole, ligesom der naturligvis er
airbags til både fører og passagerer som standard. Golf har desuden knæairbags i førersiden og et airbagsystem til både fører og passagerer på forsæder og bagsæder, der også indeholder sideairbags.

Man kan se  alle EuroNCAPs testresultater på: www.euroncap.com

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.