• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
5. februar 2010 - Daimler AG

Støtter jatropha-biodiesel

Mercedes-Benz giver mikrolån til indiske bønder, der skal lave biodiesel.

Jatropha-planten kan sikre bønderne i Tamil Nadu en sikker indkomst. Jatropha-planten kan sikre bønderne i Tamil Nadu en sikker indkomst.

Af Finn Arne Hansen, Bilpriser.dk
Jatropha-biodiesel
Daimler-koncernen, der bl.a. står bag Mercedes-Benz  og smart , er i samarbejde med de lokale myndigheder og kooperativer begyndt at investere i biodieselproduktion i delstaten Tamil Nadu i Sydindien. Det sker ved at give mikrolån til de lokale bønder, så de kan dyrke jatropha, forlebøbig på et 100 hektar stort areal, der ikke kan bruges til fødevareproduktion.

Jatropha-nødden indeholder 34 pct. olie
Jatropha er en plante, som efter 3 år begynder at producere frø med et olieindhold på 34 pct. Olien er særdeles velegnet til biodiesel og koster kun 43 dollars per tønde at fremstille. De indiske jernbaner blander 15-20 pct. jatrophaolie i dieselolien til deres tog, og to flyselskaber i hhv. USA og New Zealand har udført forsøg, hvor nogle store passagerjetfly har fløjet i timevis på en blanding af 50 pct. jatrophaolie og 50 pct. Jet A-benzin. Da flytrafik i høj grad medvirker til CO2-produktion og nedbrydning af ozonlaget, ser forskere store fremtidsmuligheder for jatrophaolie. Hver gang biodiesel fortrænger dieselolie, formindskes CO2-udslippet.

Overskud investeres i nye marker

De bønder i Tamil Nadu, der skal dyrke jatropha, skal først begynde at betale lånene tilbage efter 5 år, når det forventes, at de begynder at få overskud af deres produktion. Tilbagebetalingerne skal lande i en fond, som skal støtte nye beplantninger i lokalområdet. Restproduktet efter presning kan bruges til lokal energiproduktion.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.